Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

Από την γελοιότητα στον εθνικό... εφιάλτη

Θα μπορούσε κανείς να ευχηθεί να αναλάβουν το σχηματισμό κυβέρνησηςμετεκλογικά, αφού ένα δίμηνο μονάχα, αρκεί για την απόλυτη χρεοκοπία τους, και έτσι να απαλλαγεί οριστικά η Ελληνική πολιτική πραγματικότητα από αυτόν τον επικίνδυνο εθνικό εφιάλτη
Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου αστεία, πολύ δε περισσότερο που στη συγκεκριμένη ιστορική εποχή, η χώρα μας έχει μπει για τα καλά στην περιδίνηση των ισχυρών γεωπολιτικών ανακατατάξεων και επικίνδυνων γεωστρατηγικών σχεδιασμών.

Πολλοί επιχειρούν να εμφανίσουν ως μεμονωμένη γκάφα ενός στελέχους την επικίνδυνη άποψη για τα ελληνοτουρκικά που εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας.
Επικίνδυνη αυταπάτη. Δεν πρόκειται για γκάφα. Αυτή είναι η βαθειά του πολιτική. Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη πολιτική, που όσο περνούν οι...
μέρες δύσκολα θα μπορεί να αποκρύπτει το πραγματικό της εφιαλτικό πρόσωπο.

Μαθαίνουμε ότι το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί αμυντικό «μέντορα» για ν' αναλάβει τη διαχείριση των θέσεών του για ζητήματα άμυνας και εθνικής ασφάλειας...

Στην ουσία αυτό που αναζητείται είναι μέθοδοι για επικοινωνιακό μασκάρεμα των αποκρουστικών και επικίνδυνων για την χώρα πολιτικών του προσεγγίσεων, αναφορικά με τα κορυφαία εθνικά θέματα που την απασχολούν.

Το μεγάλο δίδαγμα από αυτή την ιστορία, είναι πως αυτός ο λαός επιτέλους πρέπει να μάθει να μην κρίνει επιπόλαια και επιφανειακά. Η αγοραία λαοφιλία σε μια εποχή που τα λαϊκά δικαιώματα και οι κατακτήσεις δέχονται ανελέητη επίθεση, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αρκετή, για πολιτικές επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου, και την ίδια την εθνική του υπόσταση.

Η χώρα μας και η προοπτική της δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια επικίνδυνων τσαρλατάνων με ρευστή εθνική συνείδηση, και τα ευαίσθητα ζητήματα της εθνικής κυριαρχίας, δεν μπορεί να παραδίδονται σε εθνοκτόνες και εφιαλτικές πολιτικές φαιδρών και ηλίθιων ιδεολογημάτων.

Φυσικά αυτή η κριτική, δεν επιχειρεί να βγάλει λάδι όλους τους υπόλοιπους. Αν έχει σημασία να αποκαλύπτουμε έγκαιρα και να ξεμπροστιάσουμε ολοκληρωτικά την εθνικά επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (που επαναλαμβάνω ότι οι εκδηλώσεις της δεν αποτελούν εκφραστική γκάφα αλλά συνιστούν την ίδια τη βαθειά του πολιτική που προεκλογικά επιχειρείται να αποσιωπηθεί), είναι γιατί τις συνέπειες των εφιαλτικών προσεγγίσεων στα εθνικά θέματα τ'οσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Ελληνισμός τις βίωσε το προηγούμενο διάστημα και το τίμημα ήταν βαρύ.

Πληρώθηκε με γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο…
Πληρώθηκε με αναγνώριση ανύπαρκτων κυριαρχικών δικαιωμάτων στην Τουρκία, που αποδέχονται το βιασμό της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας…
Πληρώθηκε με επικίνδυνα παιχνίδια που εκχωρούν συστηματικά την εθνική κυριαρχία στη Θράκη…
Πληρώθηκε με συστηματικές πολιτικές ενδοτισμού, που έχουν πισωγυρίσει σημαντικά το στάτους και στο Αιγαίο και στα Βαλκάνια, και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Και αν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ μας προϊδεάζουν για το χειρότερο εφιάλτη, οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚκαι της Νέας Δημοκρατίας, έχουν ανοίξει προ πολλού την κερκόπορτα σε πολιτικές καραμπινάτης εθνικής μειοδοσίας.

Έχουμε έγκαιρα διατυπώσει την άποψη, ότι τα εθνικά ζητήματα και οι κομβικές πολιτικές αποφάσεις στην εξωτερική πολιτική και στην εθνική άμυνα, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνονται στα χέρια των πολιτικών τσαρλατάνων κάθε απόχρωσης.

Αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί και δεν πρέπει κάθε φορά να εγκαταλείπονται ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά, στα κάθε λογής επικίνδυνα πολιτικά τερτίπια.

Και ο μοναδικός ασφαλής δρόμος, που δε θα καθιστά αντικείμενο πολιτικής συνδιαλλαγής και καιροσκοπισμού το μέλλον του τόπου, είναι η άμεση συγκρότηση «ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», που θα λειτουργεί ως πραγματικός θεματοφύλακας της εθνικής μας αξιοπρέπειας, τόσο έναντι κάθε ξένης επιβουλής, όσο και απέναντι στους επικίνδυνους πολιτικούς καιροσκοπισμούς κάθε τυχάρπαστου παλιού ή νεοφώτιστου «ηγετίσκου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: