Σελίδες

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Θέλει… σίγουρα debate το ΠΑΣΟΚ;


ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Το «νέο ΠΑΣΟΚ», του Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και του… Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, επιθυμεί σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου τέσσερα debates ανάμεσα στον νέο Πρόεδρό του και τον Αντώνη Σαμαρά. Η είδηση έχει… ουρά, καθώς συνοδεύεται με το σχόλιο ότι μέσω των τηλεμαχιών αυτών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά, αναφορικά με τις προτάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο Μνημόνιο ΙΙ.

Με την τακτική αυτή, το «νέο ΠΑΣΟΚ» επιβεβαιώνει ότι είναι φυσική συνέχεια του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου...
Παπανδρέου. Δεν άλλαξε καθόλου. Είναι το «όλον ΠΑΣΟΚ» άλλωστε, εκείνο που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Από τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτό που δεν κατανοεί η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το πρόβλημα δεν το έχει ο Αντώνης Σαμαράς. Το έχει η ίδια. Το «νέο ΠΑΣΟΚ» είναι αυτό που κινδυνεύει να εκτεθεί ανεπανόρθωτα από ένα debate, στο οποίο θα αναδειχθούν οι διαχρονικές ευθύνες του για την κατάρρευση της οικονομίας.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άλλωστε υπήρξε με τη σειρά του κεντρικός πρωταγωνιστής του δράματος. Ήταν εκείνος ο οποίος σήκωσε τη σκυτάλη της υπεράσπισης ενός αυτοκαταστροφικού Μνημονίου, από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Το έκανε μάλιστα, χωρίς πρώτα να έχει εξηγήσει επαρκώς ποιοι χειρισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μας οδήγησαν στο Μνημόνιο Ι. Όσο για το Μνημόνιο ΙΙ, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση. Τα δε επίχαιρα του PSI, που προβλήθηκε αρχικά ως σημαντική επιτυχία, μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται κατανοητά από την ελληνική κοινωνία, στο σύνολο των δραματικών συνεπειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: