Σελίδες

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πολιτικός ρατσισμός – ή εμείς ή αυτοί
Μίκης Πρωτοπαπαδάκης πρώην υφυπουργός

Λένε πως μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Η εικόνα που παρουσιάζουμε εδώ, ασφαλώς τις αξίζει. Αφήνει όμως και κάποια ερωτηματικά. 

Πρώτο ερώτημα: Ποιοί είναι ‘‘εμείς’’ και ποιοί είναι ‘‘αυτοί’’; Εννοεί Έλληνες και ξένοι ή μήπως πρόκειται για δύο σύνολα Ελλήνων; Αν ισχύει το δεύτερο, ποιά είναι η ιδιότητα που χαρακτηρίζει κάθε σύνολο, ώστε να ξεχωρίζουν οι ‘‘εμείς’’ από τους ‘‘αυτοί’’; 

Δεύτερο ερώτημα: Το ‘‘Ή εμείς, ή αυτοί’’ έχει ξανακουσθεί στον χώρο της πολιτικής στον τόπο μας, στον ενικό αριθμό: «Ή αυτός, ή εγώ». Το είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Βουλή, όταν διαφώνησε οριστικά με τον Κωνσταντίνο, και με αυτό το σύνθημα κήρυξε τον Εθνικό Διχασμό. 

Όταν έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή, λίγα χρόνια αργότερα, ο Βενιζέλος είπε στην Βουλή και πάλι: «Το έργον κατέρρευσε. Και εγώ λέγω, ότι η κατάρρευσίς του οφείλεται εις τον εμφύλιον σπαραγμόν –Ιδιόγραφον Ημερολόγιον του Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά, 1979». 


Το ερώτημα είναι: Αν αποκτήσει εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν το θάρρος οι ηγέτες του, μετά την νέα καταστροφή που θα επιφέρει, να πουν εκείνα, που είπε ο Βενιζέλος; πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: