Σελίδες

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Εκτός και αν τόσα χρόνια διαπαιδαγωγηθήκαμε λάθος...  Μήπως τελικά είναι η σειρά μας να βγούμε στο «βουνό»;

Κάποιος κύριος   θέλοντας να σχολιάσει στο ιστολόγιο «ξυπνήστε ρε» τον «φασιστικό» χαιρετισμό του Σφακιανάκη είπε επί λέξει τα παρακάτω:
«Ο Σφακιανάκης έχει πει ότι δέχεται την Χρυσή Αυγή και ότι πρέπει να σεβόμαστε την απόφαση του Ελληνικού λαού...
Κατ' αρχήν σεβόμαστε την δυνατότητα του λαού να πάρει απόφαση. Την ίδια την απόφαση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να την σεβόμαστε. Αντιθέτως αυτή την απόφαση είμαστε υποχρεωμένοι όσοι γνωρίζουμε ιστορία να την πολεμήσουμε για να διορθωθεί».
Θαυμάστε σκεπτικό! Για να τα έχουμε καλά με τον λαό του λέμε ότι σεβόμαστε την δυνατότητά του να παίρνει αποφάσεις, ας πούμε στις εκλογές, αλλά αυτές του τις αποφάσεις που πήρε σαν «κυρίαρχος λαός»,  ας πούμε και πάλι στις εκλογές, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τις σεβόμαστε!!!! 
Τι είστε εσείς  μωρέ;
Και τι θράσος διαθέτετε;
Αισθάνεστε την ανάγκη να σχολιάσετε και να κριτικάρετε ρε ηλίθιοι μια χειρονομία, γιατί μια χειρονομία είναι ο χαιρετισμός, ενώ δεν σας ενοχλεί ούτε το ΚΚΕ με τις θεωρίες του, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις θεωρίες των συνιστωσών του. 
Δεν σας ενοχλεί που στα τελευταία  συνέδρια του ΚΚΕ λαμβάνονται και γράφονται στα πρακτικά αποφάσεις όπως η παρακάτω:                    
... Εδώ και έναν αιώνα, προβάλλεται ως “δημοκρατικός σοσιαλισμός”, σε αντιπαράθεση με τον “ολοκληρωτικό”, “δικτατορικό”, “πραξικοπηματικό κομμουνισμό”, κάθε ρεύμα άρνησης, υποχώρησης ή παραίτησης από...
την αναγκαιότητα της επαναστατικής πάλης. Γνωρίζουμε αυτήν την πολεμική και συκοφαντία κατά του επιστημονικού κομμουνισμού, κατά της ταξικής πάλης, που αφορά όχι μόνο στις συνθήκες του καπιταλισμού, αλλά, με άλλες μορφές και σε άλλες συνθήκες, αφορά και στη διαδικασία της διαμόρφωσης των νέων κοινωνικών σχέσεων, καθώς και της επέκτασης και ωρίμανσής τους σε κομμουνιστικές.
Σήμερα, ο διεθνής οπορτουνισμός ανασυντάχτηκε μέσω του “Aριστερού Eυρωκόμματος”, που ανέβασε τους τόνους περί “δημοκρατικού σοσιαλισμού”, στις συνθήκες της συγχρονισμένης εκδήλωσης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. (Απόφαση του 18ου συνεδρίου του ΚΚΕ).
Αυτό ρε Βενιζέλε δεν σε ενοχλεί; Δεν κτυπά άσχημα στα αυτιά σου; Δεν σε συνεγείρει; Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να αμυνθείς εσύ, ένας μαχητής της δημοκρατίας (λέμε κανένα αστείο πότε-πότε); Ή η λέξη δικτατορία σε φοβίζει μόνο όταν προέρχεται από τα δεξιά; Βέβαια στην παράταξή σου έχετε συνηθίσει τις δικτατορίες, όταν προέρχονται από τα σπλάχνα σας να τις ονομάζετε επαναστάσεις (τρομάρα σας) διαφορετικά ... δικτατορίες. 
Ξαναγυρίζω σ' αυτό που είπε ο εν λόγω «κύριος» δηλαδή στην σημασία των αποφάσεων του λαού. 
Το είδαμε στην πράξη επί εβδομήντα (70) ολόκληρα χρόνια στην Σοβιετική Ένωση και στις λοιπές ευτυχείς χώρες του «ανύπαρκτου υπαρκτού» άλλα να ψηφίζει ο λαός  και τα εκλογικά ποσοστά των διαφόρων  ΚΚ να πιάνουν το 99,9999%. ΄Ενα ήταν το κόμμα άλλωστε .
Έλα όμως που το βλέπουμε  σήμερα και στην χώρα μας. Εγώ για παράδειγμα, φανατικός ΝΔκρατης από τα γεννοφάσκια μου, ψήφισα Νέα Δημοκρατία και με την ψήφο μου έβγαλα κομμουνισμό. Γιατί αν δεν είναι κομμουνισμός , στην αρχή είμαστε ακόμη, αυτό που ζούμε τότε τι είναι; Και αυτό το πρόγραμμα ψήφισα εγώ; Που είναι ο σεβασμός στην απόφασή μου Αντώνιε; 
Εσύ αγαπητέ μου κύριε  που έκανες αυτήν την δήλωση πρέπει να είσαι πολύ σουπιά, πολύ βαθιά χωμένος στους μηχανισμούς και στις ραδιουργίες αλλά και βλάκας γιατί σου ξέφυγε κάτι τόσο σοβαρό που μας έβαλε όλους σε σκέψεις και αφού σκεπτόμαστε βγάζουμε συμπεράσματα.
Πώς είναι δυνατόν πχ όλοι αυτοί εκεί στο σύστημα να ανησυχούν για την ΧΑ ενώ κοιμούνται ήσυχοι με την προοπτική να είναι κυβέρνηση αύριο-μεθαύριο ο σοσιαλδημοκρατικός ΣΥΡΙΖΑ με τις κομμουνιστικές συνιστώσες;
Πώς είναι δυνατόν να φοβούνται την ΧΑ αλλά να θεωρούν ότι η δημοκρατία εκφράστηκε σε όλο της το μεγαλείο στις χώρες του «ανύπαρκτου υπαρκτού» όπως πχ την ΕΣΣΔ του Στάλιν και του Μπρέζνιεφ, την Αν. Γερμανία του Χόνεκερ, την Ρουμανία του Τσαουσέσκου, την Κίνα του Μάο, την Β. Κορέα των Κιμ, την Αλβανία του Χότζα και που ο Μπογιόπουλος θέλει οπωσδήποτε να μας κατσικώσει στον σβέρκο με το ΑΑΔΜ (Αντιμονοπωλιακό Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο) του;
Πώς είναι δυνατόν να είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς και να πρωθυπουργεύει ο αριστερός (άλλο αστείο) Κουβέλης;
Μήπως όλα αυτά τα χρόνια διαπαιδαγωγηθήκαμε λάθος οπότε τώρα στα γεράματα μπορούμε άνετα να στραφούμε στην Αλέκα του Μπογιόπουλου ή στον μπούλη τον Alexis που θέλει τώρα, σήμερα την εξουσία.
Μήπως και εκείνοι οι φουκαράδες που νομίζουν ότι ψηφίζουν κομμουνισμό ή σοσιαλδημοκρατία (Τ-ΣΥΡΙΖΑ), λέω  μήπως , πρέπει τελικά να καταλάβουν ότι τι Αλέκα ψηφίζουν, τι Σαμαρά μια από τα ίδια θα βγάλει η κάλπη; Μήπως τελικά ένα είναι το κόμμα;
Δύσκολα στην ηλικία μου αλλάζει κανείς πεποιθήσεις αλλά...
Μήπως τελικά ήλθε η σειρά μας να βγούμε εμείς στο βουνό; 

«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: