Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικοί: Απειλούν να τινάξουν τις Πανελλήνιες στον αέρα επειδή θα εργάζονται δυο ώρες παραπάνω


Για κινητοποιήσεις ακόμα και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων προειδοποίησαν την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αιχμή την αύξηση κατά δυο ώρες του ωραρίου διδασκαλίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Πόσο αυξάνεται το ωράριο; Κατά μόλις δυο ώρες ενώ θα ισχύσει μονάχα για τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι εργάζονται εδώ και χρόνια αρκετές λίγες ώρες την εβδομάδα.

Γιατί αντιδρούν τόσο έντονα για μόλις 2 ώρες παραπάνω; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν αυξηθεί το ωράριο τους, σύντομα θα φανεί ότι ποτέ τα κενά σε προσωπικό στα σχολεία δεν ήταν τόσα πολλά κι ότι μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν εκ των ενόντων.

Γνωρίζουν επίσης ότι το πάρτι με τις δεκάδες «ειδικότητες» δεν μπορεί να συνεχιστεί κι ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να διδάσκουν περισσότερα μαθήματα και σε περισσότερες τάξεις. Καθόλου τυχαία, οι εκπαιδευτικοί ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να συνταξιοδοτηθούν τα τελευταία χρόνια, πριν χάσουν τον Παράδεισο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: