Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΡΟΝΤΗΡΗ, ΤΟΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ!


Αν και ο Καραμανλής αποφάσισε διά νόμου να αναστηλώσει το διατηρητέο Ροντήρη, τα λεφτά «φαγώθηκαν» επί Ζαχόπουλου και το οίκημα παραλίγο να το… αρπάξουν οι Τράπεζες! 


·        «Όταν την Παιδεία και το Θέατρο έχουν κατακλυστεί από αριστερούς και  ομοφυλόφιλους, τότε τι περιμένετε;»
 
·        «Μετά την παρακμή έρχεται η ακμή. Στην Ελλάδα υπάρχει το χάος από το οποίο δεν βγαίνουμε ποτέ»
 
·        «Ειλικρινά λυπάμαι για το δισέγγονο της Πηνελόπης Δέλτα. Ντροπή στον Σαμαρά»
 
·        «Όταν έχεις σήμερα ηθοποιούς ομοφυλόφιλους να διακηρύσσουν ότι το πάθος τους δεν είναι κουσούρι αλλά μια άλλη επιλογή, τότε καταλαβαίνετε πού πάει και η Τέχνη μας και η χώρα»
 
·        «Ντρέπομαι για την Πατρίδα μου»
 


αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
«Στην Ελλάδα επικρατεί το χάος και δεν υπάρχει μέλλον», υπογραμμίζει με πόνο ψυχής αλλά και θυμό η Κωστούλα Ροντήρη, κόρη του σπουδαίου Δημήτρη Ροντήρη, του σκηνοθέτη που αναμόρφωσε το αρχαιοελληνικό Θέατρο. Οι παραστάσεις  του αρχαίου Θεάτρου όπως τις απολαμβάνουμε σήμερα, οφείλονται  στον Δημήτρη Ροντήρη του οποίου η προσφορά διαδόθηκε στο εξωτερικό από τον ίδιο. με συνεχείς περιοδείες που πραγματοποίησε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.  Ο μέγας αυτός σκηνοθέτης που τιμήθηκε από τον Λευκό Οίκο, αλλά και όπου αλλού διέδωσε το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, στην Ελλάδα όχι μόνο απαξιώθηκε αλλά και πολεμήθηκε. Ναι,  ο τόπος όπου γεννήθηκε το αρχαίο θέατρο, απαξίωσε τον αναμορφωτή του. Και  εν ζωή, όταν ο αποκαλούμενος εθνάρχης Καραμανλής  αντιμετώπισε εχθρικά τον Δημήτρη Ροντήρη αλλά και μετά θάνατον, περιφρονήθηκε. Οργή μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το οίκημα Ροντήρη στη Γλυφάδα αν και διά νόμου αποφασίστηκε ν’ αναστηλωθεί-ανακαινισθεί, τα χρήματα από το Υπουργείο Πολιτισμού… χάθηκαν και η οικογένεια χρεώθηκε σε Τράπεζα για να το ανακαινίσει μόνη της. Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: