Σελίδες

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Βιβλιοπαρουσίαση...


Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση των βιβλίων του Αντώνη Κακαρά

ΟΤΑΝ ΓΑΥΓΙΖΕΙ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ
               &
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ Ο ΛΕΛΕΚΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΑ

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός | Σταδίου 24

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος:
Θέμος Στοφορόπουλος, Πρέσβης επί Τιμή
Νίκος Μοσχοβάκος, Ποιητής
Λιάνα Κανέλλη, Δημοσιογράφος, Βουλευτής του ΚΚΕ
Συντονίζει ο Θανάσης Μπαλοδήμος, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας μέλος Ε.Ε.Λ.
Αποσπάσματα θα διαβάσει, η Αναστασία Ασημακοπούλου, φοιτήτρια 
Μουσική επένδυση - πιάνο, Στέλλα Κακαρά, φοιτήτρια
Τραγούδι, η Μαρία Καρέτσου, φοιτήτρια

Η παρουσία σας θα μάς τιμήσει ιδιαιτέρως

* * * *

Λίγα λόγια για τα βιβλία…
Το ένα από τα δυο βιβλία του Κακαρά - που παρουσιάζονται στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24) στις 12 Ιούνη στις 18:00-  (Όταν γαυγίζει ο ντουνιάς) κλείνει τριλογία που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, περιλαμβάνει τις τιμωρίες των εγκληματιών που ποτέ η οποιαδήποτε δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Έτσι, υποστηρίζει, ηρέμησε κάπως δίνοντας την ψευδαίσθηση στον αναγνώστη (αλλά και στον εαυτό του) πως πήραν τα όνειρα εκδίκηση. Τα δύο άλλα της τριλογίας είναι επίσης των εκδόσεών μας Το Αλιώρι, το κονάκι των χοίρων και Η λίστα του τσαγκάρη.
...............
Το τελευταίο του (Ο Αρτέμης ο Λέλεκας ανάμεσα σε ανθρώπους και άλλα ζώα)  σοκάρει τον αναγνώστη. Παρουσιάζει τα πάθη και τις άσχημες κυρίως πλευρές στο χωριό του μεσοπολέμου και μετά. Η άκρατη φιλοδοξία, η θρησκοληψία, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οδηγούν τα μέλη μιας οικογένειας στην αλληλοσφαγή και ένα τμήμα της τοπικής κοινωνίας στο ομαδικό έγκλημα. Ο χαρισματικός νέος που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σ’ αυτά τα πάθη, δίνει ελπίδες για το αύριο, ενώ η φαντασία του συγγραφέα διανθίζει το μύθο με στοιχεία από την παράδοση και τις δοξασίες.
Και ο χορός καλά κρατεί με άψογο λογοτεχνικό ιδιότυπο ύφος, που σε συνάρτηση με την υπόθεση των βιβλίων,  θα αποδειχτεί κατά την όντως απολαυστική ανάγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: