Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στις κάλπες την Κυριακή οι νεολαίοι της ΝΔ

Picture 0 for Στις κάλπες την Κυριακή οι νεολαίοι της ΝΔ
Στις κάλπες, ηλεκτρονικές και κλασικές, καλούνται να προσέλθουν τα μέλη και οι φίλοι της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) αυτή την Κυριακή. Ο διάδοχος του Ανδρέα Παπαμιμίκου θα είναι ένας εκ των Σάκη Ιωαννίδη και Γιώργου Ασημακόπουλου.
Το παρασκήνιο σε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονο, όμως φαίνεται πλέον πως τα περισσότερα μέλη του κόμματος θεωρούν φαβορί τον Σάκη Ιωαννίδη, που ανεπίσημα και διακριτικά στηρίχθηκε κι από τον μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν μέλη του κόμματος.
Ο Σάκης Ιωαννίδης κατάγεται από τη Δράμα και σπουδάζει στην Αθήνα, ενώ ο Γιώργος Ασημακόπουλος κατάγεται από τη Μεσσηνία και σπουδάζει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βρίκος, επισημαίνει ότι η διαδικασία κύλησε μέχρι σήμερα ομαλά και διαβεβαιώνει πως ακόμη κι αν προκύψουν προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα λυθούν.
Ο κ. Ιωαννίδης ήταν εν δυνάμει υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ από την αρχή της κούρσας για την ηγεσία της νεολαίας του κόμματος. Μαζί του προτιθέμενοι να διεκδικήσουν την προεδρία ήταν
ο Ανδρέας Τσώκος και ο Στράτος Γρομπανόπουλος (πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης). Ο κ. Ιωαννίδης ήταν από την αρχή το φαβορί, καθώς φερόταν να έχει τη στήριξη και του απερχόμενου προέδρου, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
Στο μεσοδιάστημα οι άλλες δυο υποψηφιότητες αποσύρθηκαν, μέσα κι από παρασκηνιακές διαδικασίες. Ο Ανδρέας Τσώκος που ήταν πολύ υπολογίσιμη υποψηφιότητα συνενώθηκε ως πόλος με τον κ. Ιωαννίδη και τον στηρίζει μέχρι σήμερα. Η συνένωση δυνάμεων φέρεται να έχει γίνει με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου.
Ο κ. Γρομπανόπουλος φέρεται ότι είχε ανοίξει «μέτωπο» με τον ισχυρό άνδρα της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ προέκυψε κι ένα θέμα ηλικιακό, αν και τα στελέχη του κόμματος υποστηρίζουν πως δεν ήταν αυτός ανασταλτικός παράγοντας (σ.σ. πλησιάζει την ηλικία των 32 που είναι το όριο για την προεδρία). Η οικειοθελής απόσυρση του κ. Γρομπανόπουλου δημιούργησε προβλήματα στην ομάδα των νεολαίων που είχαν στηρίξει από την αρχή την υποψηφιότητά του. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι αποσύρθηκαν οριστικά από τις διαδικασίες υποστήριξης, αλλά σημειώνουν ότι θα προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες. Ο κ. Γρομπανόπουλος προέκρινε ως λύση την υποψηφιότητα του κ. Ασημακόπουλου, ο οποίος έχει σημαντική δυναμική στο χώρο των ΤΕΙ και ειδικά στη Θεσσαλονίκη. Προηγουμένως, ο κ. Γρομπανόπουλος είχε… βγει από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης (σ.σ. ορίζεται δεν εκλέγεται), ώστε οι εν δυνάμει υποψήφιοι να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία…
Στο στρατόπεδο του κ. Ιωαννίδη κάνουν λόγο για «καθαρή εκλογική νίκη», όμως όλοι γνωρίζουν πως αν τα τελικά ποσοστά είναι πολύ κοντά η ΟΝΝΕΔ θα αποκτήσει εσωτερική αντιπολίτευση… Με όσα μάλιστα προηγήθηκαν την άτυπη προεκλογική περίοδο (εκατέρωθεν μπηχτές) θα προκύψει πρόβλημα, με αντίκτυπο και στις επιλογές του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: