Σελίδες

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ακούγοντας τον «επαναστάτη» Τσίπρα νοστάλγησα τον.... Γιωργάκη και τα σαρδάμ του.

Όσο και να ζούμε στην εποχή της «σχετικοποίησης» των πάντων, παρακολουθώντας την ομιλία του Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός ο άνθρωπος δεν με έπεισε στο ελάχιστο ότι είναι δυνατόν να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας. Όσες φορές με σκούντησε η γυναίκα μου -εγώ θυμάμαι τρεις αυτή λέει πέντε- να μην αποκοιμηθώ για να τον ακούσω να «διαβάζει» την επαναστατική του ομιλία (αυτό το διάβασα σε κάποιο ιστολόγιο) η μόνη μου επιθυμία ήταν να αφεθώ στο γλυκό νανούρισμα που μου «χάριζε» η όλη «χαρισματική παρουσία του» και η εκφορά του λόγου του ειδικότερα. Να τον προσλάβουμε, είπα στην γυναίκα μου, για νταντά να κοιμίζει τα εγγονάκια μας όταν η κόρη μας αποφασίσει κάποτε να παντρευτεί.
Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν είσαι αναγκασμένος να διαβάζεις υπό τύπον «πολιτικού λόγου» ένα κείμενο που σου έγραψε η ομάδα εκείνων των παρασίτων σε κάθε κόμμα που διεκδικούν με συνέπεια (ακριβοπληρωμένη) τον τίτλο του διανοούμενου καθοδηγητή:
α. Ή θα πεις δημοσίως στον εαυτό σου «γαμώ το κεφάλι σου μαλάκα» και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το τι είσαι και ποιο το περιεχόμενο του κεφαλιού σου.
β. Ή θα τονίζεις κάθε λίγο και λιγάκι την «αξιοπουστία σου» ώστε να το εμπεδώσει ο λαός και να σε στείλει στον αγύριστο και ή
γ. Θα διαβάζεις πράγματα τα οποία- ενώ θέλουν (η ομάδα που λέγαμε) να να τα περάσεις στον λαό και να του γίνουν πίστη, σύνθημα, ιδέα, επανάσταση - εσύ κατά βάθος δεν τα πιστεύεις παρουσιάζοντας την θλιβερή εικόνα του νυσταλέου επαναστάτη.
Το τι μας είπες  με την σημερινή σου ομιλία είναι ξεκάθαρο.
Ξεκαθάρισες ότι επιδιώκεις για την χώρα μας την εξαγγελθείσα και μη πραγματοποιηθείσα από τον αχαρακτήριστο (ΥΓ) Ανδρέα Παπανδρέου «σοσιαλιστική εξουσία» ξεχνώντας ότι «σοσιαλιστική εξουσία και επανάσταση είναι αντιφατικά στοιχεία» (Βολίν), ότι κατά τον Προυντόν «αρκεί να βάλετε στην εξουσία ακόμη και τον άγιο Βικέντιο για να γίνει Γκιζώ ή Ταλλεϋράνδος» και ότι « ...Το πολύ-πολύ που μπορεί να κάνει ένα κόμμα είναι να οργανώσει πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα όμως δεν είναι επανάσταση!!!» (Αντζελ Πεστάνια). Για το ποιες είναι οι προθέσεις σου όπως και του κόμματός σου δεν χρειάζεται βέβαια παρά να ανατρέξει κανείς, χωρίς καν να ακούσει την ομιλία σου, στην πρόσφατη «Πολιτική Απόφαση του Ιδρυτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ» ΕΔΩ και ιδίως στα άρθρο 16 (Το κόμμα που ιδρύουμε) και 18 (Επίλογος). 
Μεγαλύτερη σημασία έχει όμως το τι μας έδειξες με την εμφάνισή σου επίδοξε «εξολοθρευτή» του καπιταλισμού, «φονέα» των γιγάντων (ΗΠΑ, ΕΕ), μεγάλε «μεταρρυθμιστή» -ευτυχώς που πέθανε ο Μάο γιατί θα ζήλευε- και μεγάλε «επαναστάτη» της πλάκας.
Αλήθεια  μικρέ και νυσταγμένε Ταλλεϋράνδε τι έχεις να πεις; Σου άρεσε η εικόνα που παρουσίασες; Και άρεσε και στους «επαναστάτες αντεξουσιαστές» που φιλοξενείς επισήμως στο κόμμα σου (προαναφερθέν άρθρο 16); Αυτοί τι έχουν να πουν για
 την εικόνα του νυσταλέου επαναστάτη δίκην υπέργηρου σοβιετικού δικτάτορα που παρουσίασες σήμερα; Και όταν λέω «επαναστάτες αντεξουσιαστές» δεν εννοώ τα παιδάκια των Βορείων Προαστίων που επειδή η μάνα τους ξέρει ότι πατέρας τους δεν είναι ο υπέργηρος (λεφτάς πάντα) σύζυγος αλλά ο κηπουρός της βίλας, τους δίνουν από μια χύτρα ταχύτητος να παίζουν στα πολυκαταστήματα για να ξεχνιούνται και να μην ρωτούν πολλά-πολλά.
Εννοώ τους «άλλους», τους μεγάλους. 
Που πολλά στηρίζουν στο προσωπάκι σου - έχει μια γλύκα, δεν λέω- και όχι τόσο στο μυαλό σου.
Και που σήμερα και αύριο θα μας τρελάνουν  προσπαθώντας να σε παρουσιάσουν επιθετικό, αφρίζοντα, φοβερό, αδάμαστο επαναστάτη, μοναδική ελπίδα του τόπου μέσα από τις σελίδες των φυλλάδων τους και τα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών βοθροκάναλων που διαφεντεύουν εκμεταλλευόμενοι (πλουτίζοντας) την περιουσία του ελληνικού λαού (συχνότητες) έχοντας όμως  κατά βάθος απογοητευθεί ολοκληρωτικά από την χλωμή σου εμφάνιση.
Πάντα μέσα στα πλαίσια της «σχετικοποίησης» 

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας».

ΥΓ. Αποκαλώ τον Ανδρέα «αχαρακτήριστο» γιατί αν  χαρακτηρίσω τον μακαρίτη με περιμένει 6μηνη φυλάκιση (ΠΚ άρθρο 365, Προσβολή της μνήμης νεκρού) 
Ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: