Σελίδες

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΧΙ άλλες μπαρούφες παρακαλώ κύριε Βαρουφάκη….


«Δουλοπαροικία Χρέους»χαρακτήρισε την Ελλάδα, ο εξ Εσπερίας –και εκ του ασφαλούς- προφήτης περί των οικονομικών καθηγητής Γ. Βαρουφάκης.
Δεν μας εξήγησε όμως ο κάκιστος μίμος του Ρουμπινί:
Πότε ακριβώς ήταν δουλοπαροικία χρέους η Ελλάδα;
Σήμερα που με τις χειρότερες προϋποθέσεις χρειάζεται μόλις 10 δις Ευρώ για να εξυπηρετήσει το χρέος της;
Ή μήπως το 2009-2010, όταν κάθε χρόνο έπρεπε να δανειστεί 65 δις Ευρώ μόνο για τοκοχρεολύσια ενώ παρήγαγε –κάθε χρόνο- νέο χρέος της τάξης των 30 δις Ευρώ;
Τότε, το 2009, ο Γ. Βαρουφάκης έγραφε ομιλίες για πολιτικούς αρχηγούς και άρθρα με τη λογική του «λεφτά υπάρχουν».
Μήπως ήταν δουλοπαροικία χρέους τότε η Ελλάδα, όταν ο κ. καθηγητής έκανε κήρυγμα απελπισίας στους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματοςπροβλέποντας ότι το Ευρώ θα πεθάνει;
Σήμερα αρθρογραφεί θεωρώντας ότι θα ήταν «αυτοκτονία η έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ» ξεχνώντας τις ανοησίες του περί «τραπεζών ζόμπι» στη ζώνη του Ευρώ.
Σήμερα –ορθότατα- διαπιστώνει ότι αν αποκρατικοποιηθεί ο ΟΣΕ, έστω και με τίμημα 1 Ευρώ είπε, το όφελος για τον ελληνικό λαό θα είναι τεράστιο από τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει ο επενδυτής που θα θελήσει να αξιοποιήσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τη στρατηγική της θέση.
Δεν θεωρεί όμως, ο κ. καθηγητής, απαραίτητη την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ αφού το Κράτος «θα χάσει τα 600 εκατ. κέρδη» που παράγει ετησίως ο Οργανισμός.
Αγνοεί βεβαίως, ο κ. καθηγητής, ότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε μόνο το 34% του ΟΠΑΠ άρα του αντιστοιχούσαν μόνο 34% των κερδών. Σήμερα που ο ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιήθηκε το Κράτος θα εισπράττει, μέσω της φορολογίας που στο μεταξύ για πρώτη φορά θεσπίσθηκε, το 30% των κερδών –τα οποία θα παράγει ο νέος εξειδικευμένος ιδιοκτήτης που δεν θα είναι υποχρεωμένος να μοιράζει «χορηγίες» της διαπλοκής- και επιπλέον 10% επί των κερδών των παικτών.
Τι έχασε λοιπόν στην πραγματικότητα το Κράτος από τον ΟΠΑΠ; Μόνον τον κουμπαρά της διαπλοκής που ενδιαφέρει προφανώς τον κ. Βαρουφάκη.
Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί για πρώτη φορά από το 2002, να ισοσκελίσει τον εθνικό της Προϋπολογισμό. Να μην παράγει άλλο χρέος.
Το επόμενο βήμα, κύριε καθηγητά, είναι να προσελκύσει η Ελλάδα επενδύσεις για να μεγαλώσει η εθνική περιουσία και το χρέος να μη φαίνεται τόσο μεγάλο.
Αντί να αναζητούμε τρόπους, διαγραφής του χρέους, ως επαίτες που εξυπηρετούν τα σχέδια καταστροφής του ΕΥΡΩ, θα έπρεπε, κύριε καθηγητά, να αναζητούμε κεφάλαια για να φέρουν το ΑΕΠ της χώρας πάνω από τα 300 δις Ευρώ…

Πηγήtoxrima.gr


Σχετ: Γιάννης Βαρουφάκης : Δεν είμαι επιστήμονας, είμαι ΣΥΡΙΖΑ (λές και δεν το ξέραμε ...) !

Δεν υπάρχουν σχόλια: