Σελίδες

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μην ρίχνετε λάδι στη φωτιά...


Η δολοφονία στο Κερατσίνι αποτελεί αποτρόπαιο γεγονός και όλοι οφείλουν να την καταδικάσουν, καθώς να απαιτήσουν ο(οι) υπαίτιος(οι ) να τιμωρηθεί(ουν) παραδειγματικά.

Οι συνέπειες της χρεοκοπίας έχουν ανεβάσει τον ηλεκτρισμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και της κοινωνικής έντασης.

Ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης σε σχέση με τα αίτια της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής μας χρεοκοπίας μέσω του ψεύτικου διλήμματος μνημόνιο - αντιμνημόνιο, έχει συμβάλει στην σύγχυση και την ένταση.

Οι προτροπές λιντσαρίσματος πολιτικών αντιπάλων ή για κινηματικές απαντήσεις στους ακροδεξιούς τραμπουκισμούς, δεν κάνουν τίποτε άλλο από να ρίχνουν περισσότερο λάδι στη φωτιά που ήδη καίει. Οι συμμορίες που με πρόφαση τον πατριωτισμό ή την όποια ιδεολογία τους τρομοκρατούν και δολοφονούν πρέπει να αντιμετωπιστούν με πυγμή και αποφασιστικότητα από το νόμο.

Μόνο με την ευλαβική αποδοχή της δημοκρατικής νομιμότητας θα μπορέσουμε ως κοινωνία να σταθούμε όρθιοι και να βγούμε από αυτή την κρίση χρεοκοπίας που έχει πολλούς πατέρες.

Κανείς δεν θα μπορεί να κυβερνήσει πάνω από ερείπια αν η χώρα καταρρεύσει.

Είναι παγίδα να καλλιεργούμε στους ανθρώπους την ψευδαίσθηση πως για την κατάσταση χρεοκοπίας φταίνε όλοι οι άλλοι και όχι εμείς και αυτοί που ψηφίζαμε από ιδεολογία ή έναντι ανταλλαγμάτων...

Σίγουρα έχουν συμβάλει και διεθνείς εξελίξεις η στρεβλή δομή του ευρώ, αλλά το μήλο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας ήταν ήδη σάπιο στο εσωτερικό του.

Δηλαδή, φταίει το μνημόνιο που οι «ανοιχτομάτηδες» εισέπρατταν συντάξεις τυφλότητας και οι ζωντανοί συντάξεις νεκρών;

Φταίει το μνημόνιο που τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία, δεν έχουμε ανεξάρτητη υπηρεσία φορολογικών εσόδων, προκειμένου να μπορούν οι εκάστοτε υπουργοί και κυβερνήσεις να ορίζουν ποιος θα πληρώσει και ποιος δεν θα πληρώσει φόρους;

Σίγουρα, κατά τη γνώμη μου, φταίει και το μνημόνιο για τις οριζόντιες μειώσεις μισθών και τις οριζόντιες απολύσεις. Για να λειτουργήσει το δημόσιο αποδοτικά προς όφελος του κοινού συμφέροντος όσοι δουλεύουν αποδοτικά θα πρέπει να δουλεύουν καλά, όσοι εργάζονται λιγότερο αποδοτικά θα πρέπει να αμείβονται λιγότερο και όσοι δεν εργάζονται να απολύονται.

Που είναι το παράλογο;

Άρα, το δίλημα μνημόνιο - αντιμνημόνιο είναι ψεύτικο και υπάρχει γιατί βολεύει δημαγωγικές συμπεριφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: