Σελίδες

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Συνέντευξη του κ. Μάνου Κώνστα, Γ. Γ. του Εθνικού Μετώπου.

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη του Μ. Κώνστα στο Frognews

Ερώτηση: Πείτε λίγα λόγια για την ιστορία του Εθνικού Μετώπου και για το λόγο που αποφάσισε να επαναδραστηριοποιηθεί στην πολιτική σκηνή

Απάντηση: Το ΕΜ δραστηριοποιήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 ως κίνηση τότε κατεξοχήν νεολαιίστικη. Η κριτική που άσκησε στο μεταπολιτευτικό σύστημα θεωρούμε ότι υπήρξε απολύτως εύστοχη, καθώς επικράτησαν η εξάρτηση, η χρεοκοπία και η διαφθορά. Επαναδραστηριοποιηθήκαμε, περιλαμβάνοντας πλέον στις τάξεις μας ένα μεγάλο κομμάτι από υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, δεδομένου ότι θεωρήσαμε ότι υφίσταται κενό στην πολιτική εκπροσώπηση των ιδεών μας. Εγκαίρως είχαμε αντιληφθεί ότι η μεταφορά κυριαρχίας προς το γραφειοκρατικό τέρας των Βρυξελλών θα είχε δραματικές επιπτώσεις. Αυτό που βιώνουμε σήμερα δυστυχώς ήταν εντός των προβλέψεών μας.

Ερώτηση: Θεωρείτε ότι υπάρχει χώρος πολιτικός για το Εθνικό Μέτωπο; Πού ακριβώς ανήκετε ως πολιτικός φορέας;

Απάντηση: Εκφράζουμε τον Ελληνικό Εθνικισμό, δηλαδή το συνειδητό πατριωτισμό. Θεωρούμε ότι το Εθνικό κράτος είναι ο μόνος ασφαλής χώρος για να οδηγηθούμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας και στην έξοδο από τη διεθνή κρίση. Πιστεύουμε ότι οι πλαστές διαχωριστικές ετικέτες «δεξιάς – αριστεράς» δεν εκφράζουν πλέον τα πραγματικά προβλήματα της Ελληνίδας και του Έλληνα πολίτη.

Ερώτηση: Είναι πολλοί αυτοί που θεωρούν πως, μετά την «καταδίωξη» της Χρυσής Αυγής, ο εθνικισμός πλέον, ως ιδεολογία, βρίσκεται μεταξύ εκατέρωθεν πυρών. Ποια η δική σας άποψη; Έχετε κάποια σχέση με τη Χρυσή Αυγή; Συμφωνείτε με το χαρακτηρισμό της ως «εγκληματικής οργάνωσης»;

Απάντηση: Σχέση με τη Χρυσή Αυγή δεν είχαμε, ούτε έχουμε! Ως προς το χαρακτηρισμό της ως εγκληματικής οργάνωσης, δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο, εφόσον το ζήτημα υπόκειται σε δικαστική διερεύνηση. Η εκλογική βάση της ΧΑ προέρχεται από αγανακτισμένους πατριώτες και αποτελεί, βεβαίως, ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Η στόχευση που γίνεται κατά του ελληνικού εθνικισμού προέρχεται από κύκλους του πολιτικού και επικοινωνιακού κατεστημένου, ακριβώς διότι η ιδεολογία μας είναι η τελευταία ελπίδα του λαού για αναγέννηση και αξιοπρέπεια. Δεν είναι δυνατόν να ενοχοποιείται η ιδεολογία, επειδή κάποιοι ενδεχομένως την έχουν καπηλευτεί με αφροσύνη. Οι ιδέες δεν ενοχοποιούνται!

Ερώτηση: Είναι πολλοί αυτοί που μιλούν για ανάγκη δραστηριοποίησης ενός άλλου εθνικιστικού φορέα στη θέση της Χρυσής Αυγής. Πιστεύετε ότι το Εθνικό Μέτωπο θα μπορούσε να είναι αυτός ο φορέας; Και κάτι ακόμα: Έχω προσέξει ότι οι θέσεις σας σε ορισμένα ζητήματα είναι αρκετά πιο συζητήσιμες απ’ ότι θα περίμενε κανείς από μία ακραία πολιτική δύναμη. Οφείλεται αυτό σε προσπάθεια προσαρμογής σας στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό ή μήπως στο γεγονός ότι μπορεί κάποιος να διακρίνει ανάμεσα στα στελέχη σας ανθρώπους με πολύ ανεβασμένο μορφωτικό επίπεδο, γεγονός που ξαφνιάζει, αν συγκρίνει κανείς τα αντίστοιχα στελέχη της Χρυσής Αυγής και το χαρακτήρα του κόμματός σας;

Απάντηση: Το Εθνικό Μέτωπο, όπως τονίστηκε ήδη, ανέλαβε την πολιτική πρωτοβουλία μετά την εκτίμηση ότι δεν εκπροσωπείται η εθνικιστική ιδεολογία. Άρα, μπορεί να φιλοξενήσει πολιτικές δυνάμεις από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, με την προϋπόθεση ότι συμπίπτουν οι ιδέες, οι θέσεις και τα οράματά μας.
Ως προς τη διαπίστωση σχετικά με το επίπεδο των στελεχών, ναι, είναι έτσι και σας ευχαριστούμε για την επισήμανση! Δε θεωρούμε, εξάλλου ότι είμαστε ακραία πολιτική δύναμη. Αντίθετα, πιστεύουμε ότι, παραδόξως, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν τεθεί εσκεμμένα στο περιθώριο η ιδέα της πατρίδας και η πραγματικά ακραία εκδοχή του διεθνισμού, που είναι η κυρίαρχη ιδεολογική άποψη, τοποθετεί εμάς ως ακραίους! Ο πολιτικός μας λόγος είναι σύγχρονος, ρεαλιστικός και αποσκοπεί σε άμεσες και πρακτικές λύσεις. Στην Οικονομία, στην Παιδεία, στην Υγεία φιλοδοξούμε να ανατάξουμε την πατρίδα όχι με ευχολόγια, αλλά με συντεταγμένες και επίκαιρες θέσεις.

Ερώτηση: Σε ποιους τομείς έχετε δραστηριοποιηθεί μέχρι σήμερα; Ποιοι τομείς πιστεύετε ότι είναι οι πλέον νευραλγικοί, οι πιο σημαντικοί στην πολιτική σκηνή;

Απάντηση: Πρώτα απ’ όλα, στην οικονομία που αποτέλεσε το μέσο για την καταδυνάστευση της πατρίδας αντιτάσσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης που επιδιώκει την επίλυση του τεράστιου προβλήματος της ανεργίας. Επίσης, έχουμε δραστηριοποιηθεί στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, της πολυπολιτισμικότητας και της Ισλαμοποίησης, μέσα από σειρά κινητοποιήσεων κατά της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους. Έχουμε ακόμα κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της μεγάλης τουρκικής διείσδυσης και της προσπάθειας που εξελίσσεται κατά της Ελληνικής Θράκης. Πρωτοβουλίες επίσης εξελίσσονται στο χώρο της εκπαίδευσης, όπου αγωνιζόμαστε για την επαναφορά του εθνικού της χαρακτήρα. Στο δε χώρο της δημόσιας Υγείας, όπου εξελίσσεται μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου, ζητάμε πραγματική, δωρεάν δημόσια Υγεία για κάθε Έλληνα πολίτη, από την ώρα που θα γεννηθεί.

Ερώτηση: Αν υποθέσουμε ότι το Εθνικό Μέτωπο καταφέρει να εκλέξει έναν ικανοποιητικό αριθμό βουλευτών, θα στηρίζατε μία κυβέρνηση, σε περίπτωση που κανένα κόμμα δε σχημάτιζε αυτοδυναμία, και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Απάντηση: Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε για μετεκλογικές συνεργασίες ή συμμαχίες. Δεν επιθυμούμε, ούτε προάγουμε πολιτικές τακτικές απομονωτισμού ή περιθωριοποίησης, βασικό πρόταγμα, όμως για τέτοιου είδους συνεργασίες αποτελεί, για μας, η εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας μας.

Ερώτηση: Αν θέλατε με μία φράση να δώσετε το στίγμα της πολιτικής σας παρουσίας, ποια φράση θα επιλέγατε;

Απάντηση: Ελλάδα, ξύπνα!

Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: