Σελίδες

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑ"... Όταν ο Ε.Βενιζέλος συμβουλευόταν τον Άκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας...


Σφυρίζουν αδιάφορα στο ΠΑΣΟΚ από την καταδίκη του "νο 2" στελέχους του κόμματος επί 30 χρόνια, του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι ο Άκης δεν ήταν μόνος τους.

Ήταν πολλοί ή και όλοι αυτοί που έκαναν τα ίδια πράγματα μέσα στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ και το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο ήταν η εκπληκτική αλληλεγγύη που επιδείκνυαν όταν κάποιος ... στριμωχνόταν για τα εγκλήματά του.

Π.χ. μετά τις εκλογές του 2009 όταν είχαν αποκαλυφθεί ουκ ολίγα για την παράνομη και διεφθαρμένη πολιτική συμπεριφορά του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (ουφ!) Ευάγγελος Βενιζέλος, όχι απλώς το κάλυπτε, αλλά δήλωνε και διατεθειμένος να ζητήσει την εμπειρία και βέβαια να ... διδαχθεί από τον Άκη Τσοχατζόπουλο!

Απίστευτο; Κάθε άλλο. Ιδού η ακριβής δημόσια διατύπωση και αποδοχή του συμβουλευτικού ρόλου του Άκη από τον Ε.Βενιζέλο σε συνέντευξη που έδωσε στις 4 Νοεμβρίου 2009 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ερ: Θα μου λύσετε μία απορία κύριε Υπουργέ; Τα τελευταία δύο έτη στάθηκαν δίπλα σας κορυφαία πολιτικά στελέχη, αλλά και άξιοι τεχνοκράτες. Θα αξιοποιηθούν δίπλα σας κάποια από αυτά τα στελέχη; Θα έχετε τη δυνατότητα να ζητήσετε ή να ακούσετε την εμπειρία των προκατόχων σας Υπουργών Αμύνης του ΠΑΣΟΚ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ερώτηση, γιατί θέλω να σας ενημερώσω ότι έχω πραγματοποιήσει ήδη συναντήσεις και με τον κ. Παπαντωνίου και με τον κ. Τσοχατζόπουλο. Και το ίδιο θα κάνω και με τον κ. Αρσένη τις αμέσως επόμενες μέρες.

Τα στελέχη τα οποία έχουν σταθεί στο πλευρό μου είναι πράγματι πάρα πολλά (δεν ήταν μυστικό ότι ο Άκης είχε στηρίξει Βενιζέλο για πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ το 2007). (...) Αλλά σας διαβεβαιώ ότι αυτό που λέτε θα γίνει και σας ευχαριστώ γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να το τονίσω.

Την ίδια ώρα που το σύμπαν βοούσε για το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214 και την εμπλοκή του Άκη αυτός τον είχε ηδη συναντήσει και αποδεχόταν τον συμβουλευτικό ρόλο του!

Και ως να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Άκη (συγκεκριμένα ονόματα, καθηγητών Πανεπιστημίου, πρώην συμβούλων του κλπ) ήταν αυτή που διαπραγματεύθηκε για λογαριασμό του Ι.Σάφα και τη νέα σύμβαση προμήθειας των δύο νέων υποβρυχίων Type 214 που προήλθε ως τροποποίηση της Neptune II που αρχικά προέβλεπε εκσυγχονισμό των 3 υποβρυχίων Type 209/1200.

Τι χρεία άλλων μαρτύρων υπάρχει για την "πολιτική συνέργεια" του Ε.Βενιζέλου στο έγκλημα του Άκη Τσοχατζόπουλου;

Μια ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ κια η εν συνεχεία ανακοίνωση του ίδιου κόμματος για την εμπλοκή Ε.Βενιζελου στην υπόθεση Τype 214 και ΕΝΑΕ έδειξαν όι οι συμβουλές του Άκη έπιασαν τόπο...

Αλλά θα ήταν άδικο για την αλήθεια να μην αναφέραμε και την στάση του Ε.Βενιζέλου ως"συνήγορου υπεράσπισης" του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, όταν ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που διερευνούσε το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χαρακτήριζε την υπόθεση ως “προεκλογική σκανδαλολογία” (σελ. 233 του Πορίσματος) και αποφαινόταν:

“Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας κκ Απόστολο – Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επί μήνες προσεβλήθηκαν και διασύρθηκαν αδίκως”. (σελ. 303).

Και όμως τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια στοιχεία υπήρχαν από τότε. Απλά το τότε πολιτικό περιβάλλον άλλαξε. Αλλά ο Ε.Βενιζέλος δεν άλλαξε...




πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: