Σελίδες

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Αμάν πια! Βαρεθήκαμε!

του Θανάση Μαυρίδη

Θα μειώσουν τις συντάξεις, θα αυξήσουν τα όρια της συνταξιοδότησης ή θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους στον θάλαμο αερίων; Ό,τι κι αν διαλέξουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν πάψει εδώ και καιρό να τρομάζουν τα μικρά παιδιά. Ο κόσμος έχει πάθει ανοσία στις απειλές. Δεν τον νοιάζει. Και θα το καταλάβουν αυτό στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Ξεχάστε τις δημοσκοπήσεις που βλέπετε. Είναι μαγική εικόνα...
Άλλη δουλειά δεν κάνουν στο υπουργείο Οικονομίας από το να μελετούν τρόπους για να χάσουν οι άνθρωποι τον ύπνο τους; Κάθε ημέρα διαρρέουν και ένα νέο σχέδιο περικοπών, απολύσεων, μειώσεων μισθών ή συντάξεων. Όσο ψύχραιμος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί στο τέλος να μην σπάσει.
Ναι, υπάρχει μεγάλο θέμα με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Τις επέτρεψαν και τις επιδότησαν η τρόικα και οι κυβερνήσεις Παπανδρέου - Παπαδήμου. Στην αγωνία τους να δείξουν μείωση στην στήλη των εργαζομένων στο δημόσιο μοίρασαν για μπόνους συντάξεις. Λες και τις συντάξεις δεν τις πληρώνει το ελληνικό δημόσιο αλλά κάποιος άλλος ξένος με μας οργανισμός!
Από την άλλη γίνονται όλα στο πόδι. Έτσι, χωρίς πρόγραμμα! Γιατί κύριοι θα πρέπει

κάποιος με ένσημα 45 ετών να πάρει την ίδια σύνταξη με κάποιον άλλον που θα συμπληρώσει τα όρια ηλικίας με ένσημα 20 ετών; Δεν υπάρχει ίχνος δικαιοσύνης στον τρόπο που το κράτος συμπεριφέρεται στους συνταξιούχους. Ούτε στο πότε βγαίνει ο καθένας στη σύνταξη, ούτε στο ύψος της σύνταξης, ούτε στις παροχές.
Κι έρχονται στην πρώτη δυσκολία και τι λένε; Θα κόψουμε κι άλλο, θα μειώσουμε κι άλλο, θα δείτε τον Χριστό φαντάρο. Ε λοιπόν, το έργο έχει κουράσει. έχει βαρεθεί ο κόσμος αυτή την καθημερινή μιζέρια που αναπαράγει ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του. Αυτός ο δήθεν τσαμπουκάς που θυμίζει επιστάτη τσιφλικά που προσπαθεί να συνετίσει το πεινασμένο πλήθος. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει τρόπος να γεμίσουν τα στομάχια των ανθρώπων, αλλά σίγουρα ο τρόπος του κ. Στουρνάρα δεν αρέσει.
Τα ρίχνουν όλα στην τρόικα. Ξέρουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν τους ζήτησε η τρόικα να κόψουν συντάξεις. Δικές τους είναι οι επιλογές. Διότι δεν θέλουν να κλείσουν ζημιογόνες επιχειρήσεις. Προτιμούν να δουν συνταξιούχους να γονατίζουν από την πείνα στο πεζοδρόμιο παρά να κλείσουν τις πολεμικές βιομηχανίες. Ποιές πολεμικές και ποιές βιομηχανίες, τρομάρα μας!
Κι αφού φτάνουν σε αδιέξοδο, αναλαμβάνει και πάλι ο κ. Στουρνάρας να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Διαρρέει τρία - τέσσερα απαράδεκτα σχέδια για να υιοθετήσουν στο τέλος ένα πιο ήπιο. Και νομίζουν ότι ο κόσμος είναι ηλίθιος και τρώει κουτόχορτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: