Σελίδες

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία. Ο «ελιτισμός», η «λαϊκή αμεσότητα» και το «σύνδρομο ανερμάτιστου Καραμανλή »

Με έχει εντυπωσιάσει ακόμη και σήμερα, μετά από συνεχόμενες πολιτικές πανωλεθρίες και αλλεπάλληλα χαστούκια εξ αιτίας (και άσχετα με τα τραγικά λάθη τακτικής της ηγεσίας του κόμματος)  μιας πανθομολογούμενης, μεταξύ των απλών ΝΔκρατών, ανοίκειας συμπεριφοράς της πλειοψηφίας ηγετικών και μη στελεχών (συμπεριλαμβανομένων των ορδών παρασιτικών λαμόγιων που τα περιβάλλει)  που εξακολουθούν  να τηρούν έναν μη κρυπτόμενο, αλλά και μη δικαιολογημένο, ελιτισμό  
Τι είναι ο ελιτισμός;  
Είναι η θεωρία ή η υποστήριξη του ηγετικού ρόλου και της αναγκαίας κυριαρχίας μιας ελίτ δηλαδή μιας εκλεκτής ομάδας ανθρώπων. Χαρακτηρίζεται από ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ νοοτροπία και αποβλέπει σε έναν τύπο «ισχυρής» εξουσίας.
Αξιότιμοι, που λέει ο λόγος, κύριοι της ΝΔ έχετε σχηματίσει μια ολιγομελή κοινωνική ομάδα και, έχοντας αποκτήσει συνείδηση του γεγονότος, εκφράζετε ανάλογη κοινωνική συμπεριφορά.
 Άκουσα κατ' επανάληψη σε ραδιοφωνική εκπομπή , του Τράγκα συγκεκριμένα, σε  ηχογραφημένο στιγμιότυπο τον Αβραμόπουλο να καλεί όλη ανεξαιρέτως  την «πολιτική τάξη να συνενωθεί». Μάλλον για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο της λαϊκής απαξίωσης. 
Έχετε συμμαχήσει με τους ομοίους σας των άλλων κομμάτων δημιουργώντας κατεστημένο με σκοπό την προάσπιση των στενών προσωπικών και οικογενειακών σας συμφερόντων αδιαφορώντας τελείως και για την παράταξη και τον κόσμο της. τον οποίο όμως έντεχνα χρησιμοποιείτε για την συντήρηση αυτής της ανώμαλης καταστάσεως.
Κομπάζετε «κύριοι» ότι είστε εκλεγμένοι, ότι σας ακολουθούν χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι αλλά στην πραγματικότητα γνωρίζετε ότι δεν είστε παρά απλά «διορισμένα ενεργούμενα» τοποθετημένοι σε ένα ψηφοδέλτιο πέντε έως και πενήντα συνυποψηφίων. Από τον εκάστοτε αρχηγό και την διαπλοκή των ΜΜΕ γι αυτό άλλωστε και η ανεκδιήγητη πρόσφατη συμπεριφορά σας κατά την ψήφιση του ν/σ περί ΜΜΕ. Ανεκδιήγητη  γιατί έρχεται σε αντίθεση με την απαίτηση των ΝΔκρατών, που συμμετέχουμε με την ψήφο μας στον «διορισμό» σας, να ξηλωθεί επί τέλους οριστικά αυτό το σύστημα των άθλιων καναλαρχών  στην χώρα μας και όχι να αντικατασταθεί από άλλο παρόμοιο (Χατζηνικολάου και Κουρής ή Γιάννα Αγγελοπούλου πχ αντί Μπόμπολα και Κοντομηνά).
Ως πότε νομίζετε ότι θα σας ανεχόμαστε «κύριοι» και «κυράτσες» και ως πότε θα ανεχόμαστε αυτήν την «ελιτίστικη» συμπεριφορά σας την στιγμή που χάσατε την «λαϊκή αμεσότητα» σε σχέση με τον απλό ΝΔκράτη και την ιδεολογία του...
Τι εννοώ με τον όρο «λαϊκή αμεσότητα»;
Την βαθιά έγνοια για την κατανόηση της ιστορικής πορείας αυτής εδώ της παρατάξεως (και του λαού της) και την ανάλογη συμπεριφορά που πρέπει να διακρίνει όλους μας και όπου δυστυχώς εσείς, τα στελέχη, υστερείτε.
Ο Καραμανλής και οι λεγόμενοι «καραμανλικοί» κρυφοσοσιαλίζουν επειδή αισθάνονται κομπλεξικά απέναντι στην αριστερά ένας Θεός (όχι ελληνικός πάντως) ξέρει γιατί! 
Προτείνω να ονομάσουμε αυτό το φαινόμενο «σύνδρομο ανερμάτιστου Καραμανλή».
Ο Σαμαράς και οι «σαμαρικοί» ενώ δεν ντρέπονται να συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό «λαϊκό κόμμα», στο εσωτερικό δεν επικαλούνται την «λαϊκή δεξιά» αλλά χρησιμοποιούν λέξεις «νυφίτσες» (θα αναλυθεί σε άλλη ανάρτηση) όπως ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός» για να καθορίσουν την ιδεολογία του κόμματος χωρίς να μας ρωτήσουν ενώ υπουργοποιούν  λαϊκιστές πολιτικάντηδες (Γιακουμάτος πχ) προκειμένου να προκαλέσουν σύγχυση  και να μας πλήξουν ηθικά, γνωρίζοντας ότι λαϊκισμός και ελιτισμός είναι εξίσου καταστροφικές μέθοδοι στα χέρια των δυνάμεων της διαπλοκής.
Κάποιοι ηλίθιοι «δήθεν», αποτυχημένοι σε όποιο πόστο και αν ανέλαβαν, εκτός τόπου αλλά και σίγουρα εκτός χρόνου όπως ο γραφικός Δένδιας κάνουν την διαφορά προτείνοντας  το ιδεολογικό νεκροταφείο του «κέντρου».
Το Μητσοτακέικο (η Ντόρα, ο γιός της και οι περί αυτούς) οπορτουνιστές και παρτάκηδες νεοφιλελεύθεροι...
Σαν μόνη ελπίδα να παραμείνει ζωντανή και να ξαναβρεί τον δρόμο της αυτή εδώ η παράταξη είναι στις προσεχείς  εσωκομματικές εκλογές να εκλέξουμε πρόεδρο έναν νέο άνθρωπο με ξεκάθαρη ιδεολογία που να γράφει στα, να μην πω που!,... εγχώριους  νταβατζήδες και αποικιοκράτες αμερικανοευρωπαίους.
Σαν τέτοιους βλέπω κάποιον από τους Απόστολο και (έκπληξη;;;) Κυριάκο με προτίμηση στον πρώτο επειδή πιστεύω ότι ο δεύτερος, αν και έχει δείξει ωραία δείγματα, πρέπει να αποκοπεί ακόμη περισσότερο από τις οικογενειακές επιρροές για να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση του απλού ΝΔκράτη ώστε να του εμπιστευτεί αύριο μεθαύριο το μέλλον της παράταξης.

Οδυσσεύς Πάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: