Σελίδες

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Από 21η Δεκεμβ. 1963 Αντίσταση 53 χρόνων

Από τον Λάζαρο Μαύρο στην «Σημερινή»

Π Ε Ν Η Ν Τ Α ΤΡΙΑ χρόνια σήμερα, από την ημέρα έναρξης της ένοπλης Τουρκανταρσίας: Σάββατο 21η Δεκεμβρίου 1963. Ό,τι δεν πέτυχαν τότε ενόπλως με την τρομοκρατική ΤΜΤ του «Γραφείου Ειδικού Πολέμου» της Τουρκίας εν Κύπρω, ό,τι δεν πέτυχαν ούτε το 1974 με το εμφύλιο προδοτικό Πραξικόπημα της Χούντας και τη βάρβαρη στρατιωτική Εισβολή, Κατοχή, Εθνοκάθαρση, Εποικισμό τού Αττίλα, ό,τι δεν πέτυχαν αναίμακτα το 2004 με το Σχέδιο Ανάν για «λύση» προτεκτοράτου, επιχειρούν να το επιτύχουν τώρα, με την κατάληξη στην οποία οδηγούν τις συνομιλίες Ακιντζί-Αναστασιάδη οι Τούρκοι:

Τ Η Ν ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Κρατικής Υπόστασης της Κύπρου στην «Ισότιμη» Τουρκική Συγκυριαρχία. Ως από μακρού τεθέντα μεσοπρόθεσμου στόχου και μεταβατικού σταδίου. Μέχρι την τελική εκπλήρωση του αμετακίνητου -απ’ το 1956 σχεδιασμένου από τον Νιχάτ Ερίμ- μακροπρόθεσμου στρατηγικού σκοπού τής Τουρκίας και όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεών της, για «Επανάκτηση τής Κύπρου».

Ομώνυμο ήταν και το έκτοτε υλοποιούμενο απαρασάλευτα Επιτελικό Σχέδιο του τουρκικού Επιτελείου. Βάσει του οποίου, από το 1958 η τρομοκρατική ΤΜΤ αποτέλεσε τον ένοπλο στρατιωτικό βραχίονα της Τουρκίας στο νησί. Με την οποία, αφού καθυπέταξε δολοφονικά το σύνολο της τουρκικής μειονότητας, εκτόξευσε από 21.12.1963 την ένοπλη επίθεση κατά της ελληνικής πλειονότητας τής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Α Π Ο 21η Δεκεμβρίου 1963 έως σήμερα διαρκεί, 53χρονη ήδη, η ελληνική Εθνική Αντίσταση στην Κύπρο. Διασώζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, διεθνώς αναγνωρισμένη, κυβερνώμενη νομίμως από τους Έλληνες Κυπρίους υπερασπιστές της.

Μ Ι Α ΕΘΝΙΚΗ Αντίσταση, με χίλια δυο κουσούρια κι ανεπάρκειες μεν, η οποία, όμως, εμπράκτως καταργεί επί 53 χρόνια και τον «τελικό κανόνα» τών ιμπεριαλιστών, ότι «ο ισχυρός επιβάλλει όσα του επιτρέπει η δύναμή του κι ο αδύνατος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του», που κατέγραψε στον Μηλίων Διάλογο του 416 π.Χ., στο Ε-89 της Ξυγγραφής του, ο Θουκυδίδης μας…

Τ Ι Μ Ε Σ ΑΘΑΝΑΤΩΝ Ηρώων αρμόζουν σ’ Εκείνους τους ανδρειωμένους που, με τη σκυτάλη απ’ τα Φυλακισμένα Μνήματα των αρχαγγέλων της κυπριακής ελευθερίας, θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι το 1963-64 και διέσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία απ’ την Τουρκανταρσία: Ήσαν οι Πρώτοι Νεκροί της εθελοντικής Εθνοφρουράς και της Αστυνομίας. Και της νεοσύστατης από τον Ιούνιο του 1964 Εθνικής Φρουράς:

Κ Υ Π Ρ Ι Ο Ι ΚΑΙ Ελλα-δικοί μας, γενναίοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, ναύτες, οπλίτες, αστυνομικοί κι εθελοντές, που έπεσαν στα πεδία των μαχών στον Άγιο Κασσιανό, στην Ομορφίτα, στον Πενταδάκτυλο, στην Αμμόχωστο, στην Πάφο, στην Τηλλυρία, στον Λωρόβουνο, στον Άγιο Σωζόμενο και στην Ακταιωρό Φαέθων του πολεμικού μας ναυτικού…

«Ο Υ Σ ΝΥΝ ημείς ζηλώσαντες και το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μη περιορώμεθα τους [οσονούπω εν… Γενεύη] κινδύνους», όπως θα ξανάγραφε για το Β-43 του ο Θουκυδι-δικός μας…Δεν υπάρχουν σχόλια: