Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Γνωρίζουν οι Τούρκοι

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ στην «ΣΗΜΕΡΙΝΗ»

Ξ Ε Ρ Ο Υ Ν, ΟΪΜΕ, οι Τούρκοι, ότι: Η επίμονη απαίτησή τους για Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία, έχει τόσες πιθανότητες να επιτευχθεί, όσοι είναι και οι γνωστοί πρόθυμοι να τους την παραδώσουν, απ’ το Προεδρικό κι απ’ τις ηγεσίες ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, αμφότερες τού κ. Αναστασιάδη.

Ξέρουν, διαβάζουν κι αξιοποιούν, όχι μόνο τα λεπτομερώς προερχόμενα απ’ τις μακρές «διακοινοτικές» τους συνομιλίες με τον Χριστόφια από 23.5.2008 και με τον Αναστασιάδη από 11.2.2104, αλλά κι απ’ τη «γραμμή» που εκφράζουν και σήμερα στην αρθρογραφία, τις αναλύσεις και τα δημοσιεύματά τους, οι καθοδηγούμενες εφημερίδες τής πολιτικής Προεδρικού-ΔηΣυ-ΑΚΕΛ.

Π Ρ Ο Τ Α Γ Μ Α των Τούρκων η διεκδίκηση τής Εκ Περιτροπής Προεδρίας: Ως τρόπαιο και παγκοσμίως ευκρινέστατη πανηγυρικά συμβολική επικύρωση, ενός ανέκαθεν ανυποχώρητού τους στόχου:

- ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ που θα προκύψει από την όποια «λύση», η Κρατική Υπόσταση της Κύπρου με τη «λύση», όποιο όνομα κι αν θα έχει, όποιες επί μέρους «εδαφικές», «περιουσιακές», «οικονομικές» «ευρωπαϊκές», «ακτογραμμικές», «εγγυητικές», «ασφαλιστικές», κ.ο.κ. διευθετήσεις κι αν ενσωματώσει, να παραδοθεί (surrender) στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία:

- ΜΙΑ «λύση» με τους Τούρκους Συναφέντες της Κύπρου νομίμως. Κατά τρόπον ώστε:

- ΤΙΠΟΤΕ να μην μπορεί να κάνει αυτό το κράτος, αν δεν το εγκρίνει η Άγκυρα. Και σε τίποτε να μη δύναται ν’ αντιλέγει ή να μην εκτελεί, απ' όσα θα προστάζει η Άγκυρα.

Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΙΑ είναι το πρώτιστο για τους Τούρκους: Άγκυρας & Ψευδοκράτους: Ερντογάν & Ακιντζί. Όλα τ’ άλλα έπονται. Ως αναγκαία παρεπόμενα. Επί των οποίων, αναλόγως, μπορεί κιόλας να επιδείξουν κι «επικοινωνιακή» «διαλλακτικότητα» προς ικανοποίηση τής… διεθνούς κοινότητας. Και για να θριαμβολογούν Προεδρικό, ΔηΣυ, ΑΚΕΛ, «Πολίτης», «Αλήθεια», «Χαραυγή» «Καθημερινή» κ.ο.κ.

Ω Σ Τ Ε ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ οι Τούρκοι, νομίμως και με ελληνική υπογραφή και με διεθνή συγκατάνευση, αυτό το κράτος. Αυτήν την κρατική υπόσταση. Αυτήν τη «μία και μόνη Κυριαρχία». Αυτήν τη «μία και μόνη Διεθνή Προσωπικότητα». Την οποία, από το 1964 νομίμως και παγκοσμίως αναγνωρισμένοι, έχουν αποκλειστικά στα χέρια τους οι Έλληνες Κύπριοι.

- ΓΙΑ να την εξουσιάζουν οι Τούρκοι ως Ισότιμοι Συγκυρίαρχοι, Συνιδρυτές, Συνιδιοκτήτες, Συνέταιροι, Συναφέντες.

- ΙΚΑΝΟΙ κι αποφασιστικοί και πολύ υπέρτερη ισχύ διαθέτοντες και στρατηγική βούληση έχοντες οι Τούρκοι.

- ΩΣΤΕ να μην επιτρέπουν ποτέ στους… Ισοτίμως Συγκυρίαρχους του ελληνοκυπριακού Συνιστώντος Κρατιδίου οτιδήποτε δεν επιτρέπει η Άγκυρα ή δεν υπακούει στην Άγκυρα. Είτε στην εσωτερική διακυβέρνηση, είτε στην εξωτερική πολιτική, είτε στη συμμετοχή στην Ε.Ε. και στον ΟΗΕ, είτε, ιδίως και πρωτίστως, στα Κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και στις λοιπές επιδιώξεις της Άγκυρας στο Αιγαίο κι αλλού…

Α Υ Τ Η ΚΑΙ ουδεμία άλλη είναι, απ’ την πλευρά των Τούρκων, η ουσία και της Γενεύης 2017. Όπως ήταν και η ουσία της επίμονης τουρκικής επιδίωξης εφ’ όλων των «Σχεδίων λύσης», απ’ τη Γενεύη 1974 και εφ’ όλων ανεξαιρέτως των «διακοινοτικών» επί Μακαρίου, Κυπριανού, Βασιλείου, Κληρίδη, Τάσσου, Χριστόφια και Αναστασιάδη. Με τους δυο τελευταίους, αισθάνονται στην Άγκυρα και στο Ψευδοκράτους της ότι πλησιάζουν στο… τρόπαιο!!!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αν διαβάζουμε καλά τα ελληνιστί γραφόμενα στις εφημερίδες του Προεδρικού, των στενών συνεργατών, υποστηρικτών και… καθοδηγητών του κ. Αναστασιάδη, στη Γενεύη 2017, όπως και στο Μον Πελεράν 2016, ο μεγαλύτερος «εχθρός» που «χάλασε τη σούπα» ήταν και είναι ο του «Πατριωτισμού της Αριστεράς», υπ.Εξ. του ελλα-δικού μας κράτους κ. Ν. Κοτζιάς; Όπως ήταν κι η εκδοχή Τσαβούσογλου; Και των τουρκικών εφημερίδων; Με… ρεπορτάζ «στο αυτοκίνητο» προς το Μέγαρο των Εθνών για τις αντιδράσεις Νίκου Χριστοδουλίδη και Αναστασιάδη (Γ. Κασκάνης, «Π», 15.1.2017, σελ. 3);
Λάζ. Α. Μαύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: