Σελίδες

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ω τάλαινά μου πατρίς!

Μακροί αιώνες δουλείας και εθνικές περιπέτειες πολλές δεν μπόρεσαν να αλλάξουν το εθνικό Σου φρόνημα γιατί στον αιματοβαμμένο αυτό χώρο έκαιε ακοίμητη η φλόγα της Ελευθερίας: Η πηγή της κακοδαιμονίας σου που ήταν πρώτιστα η νευραλγική, στρατηγική Σου θέση, σήμερα δεν είναι η μοναδική και κύρια αιτία της ημικατοχής Σου. Ανακάλυψαν οι εκατόμματοι ότι κοιμάσαι επί ενός νέου, άφθονου υγρού πυρός που το κατονομάζουν «μαύρο χρυσό» και ως γύπες εφορμούν ποικιλοτρόπως επάνω Σου, ξέοντες τις σάρκες Σου και προσπαθούν να Σε κατασπαράξουν.
Στην προσπάθειά τους αυτή, οι μογγόλοι της Ανατολής, που σήμερα αυτοαποκαλούνται και αυτοβαυκαλίζονται σαν απόγονοι του Αττίλα, δεν βρήκαν μόνο τους άφρονες χουντικούς που τους άνοιξαν την κερκόπορτα με το πραξικόπημα, αλλά εύρον και στο εσωτερικό μέτωπο άλλους, πάμπολλους συνεργούς, δήθεν, που σε έριξαν στο τελευταίο σκαλοπάτι στου «κακού τη σκάλα» με τις πιο άτακτες και ταπεινωτικές υποχωρήσεις, πρόσωπα της δημόσιας ζωής που σχεδόν καθημερινά φοιτούν στο εστιατόριο του Νιαζί στην Κερύνεια, επευφημούμενοι από θαμώνες -Τούρκους κατά πλειοψηφία- όταν εισέρχονται σ' αυτό και αντιχαιρετούν σαν νέοι Θεμιστοκλείς που αναζήτησαν κατά τον Καβάφη πολιτικό άσυλο και σατραπεία στα Σούσα, νομομαθείς που από τη μια εμφανίζονται σαν υπερασπιστές του δικαίου των Ελλήνων ενώ νυχθημερόν σε ξεπουλούν επί προμηθεία, παραδίδοντες γην και ύδωρ. Αυτούς τους νομομαθείς - μεσολαβητές- και άλλους που σε πωλούν όσα-όσα, δεν πρέπει μόνο να τους περιφρονείς αλλά θα πρέπει στα κυπριακά τάρταρα να τους ρίξεις και χειροδέσμιους στην κρίση και την κόλαση της ιστορίας να τους παραδώσεις!..
Την ακίνητη τουρκοκυπριακή περιουσία που ανερχόταν στο12,8% προ του ΄74 αγωνίζεται η κατακτήτρια Τουρκία να την επαυξήσει, να εξαγοράσει τα κατακτηθέντα εδάφη, αντί πινακίου φακής, γιατί ξέρει πως δεν νοείται κράτος χωρίς το συστατικό του εδάφους. Ευρίσκει, δυστυχώς, η αρπάκτρια γειτόνισσά Σου, έσωθεν των πυλών, συνεργάτες που συναγελάζονται μαζί της χωρίς η «ανοχύρωτη» Κυπριακή Πολιτεία να αντιδρά δεόντως, να κολάζει τους υπονομευτές της, τους εσωτερικούς εχθρούς της. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το του εθνορρήτορος Δημοσθένη: «Ουκ εστί έξω της πόλεως εχθρών κρατήσαι πριν αν τους εν αυτή τη πόλει κολάσητε εχθρούς», τουτέστιν δεν είναι δυνατό να υπερισχύσεις των εξωτερικών σου εχθρών αν πρώτιστα δεν τιμωρήσεις τους εσωτερικούς σου εχθρούς-υπονομευτές.
Ω Ταλαίπωρη, δυστυχής μου Πατρίς, ως χώρα Δημοκρατικής Ελευθερίας επέτρεψες να φυτρώσουν στα σπλάχνα σου παντοειδή ανθρώπινα όντα, Ήρωες και Άγιοι, αλλά και νάνοι που δεν μπορούν αντιληφθούν το νόημα της ζωής και τον εθνικό Σου προορισμό. Λησμονούν ή δεν κατανοούν τους στίχους του Ποιητή:
«Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
Ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες
ποτέ από το χρέος μη κινούντες».
Κυριάκος Γρ, Σαββίδης, Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: