Σελίδες

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Οι παλινωδίες Καραντζαφέρη

Η μακρά σειρά αντικρουομένων δηλώσεων του προέδρου του ΛΑΟΣ
του Γιώργου Τερζή
16 Σεπτεμβρίου 2010. Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ζητεί επίμονα την κλήτευση του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση Βατοπεδίου λέγοντας: «Η αδυναμία του να χειριστεί σωστά και αποτελεσματικά την υπόθεση θα τον στείλει στη φυλακή».
21 Σεπτεμβρίου 2010. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογραμμίζει: «Το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο».
Η αλλαγή πλεύσης του 63χρονου πολιτικού ουδεμία έκπληξη προκάλεσε. Απλώς, προστίθεται στη μακρά σειρά αντικρουόμενων δηλώσεών του, με χαρακτηριστικότερη την αλλαγή στάσης του για το ΔΝΤ και την επιτροπεία. «Σαφέστατα αλλάξαμε θέση», παραδέχθηκε προ ημερών. «Ποιος θέλει τον δυνάστη; Ποιος θέλει την κατοχή; Να απαλλαγούμε».
Για τους περισσότερους βουλευτές, οι παλινωδίες του κ. Καρατζαφέρη είναι η λογική συνέχεια της καθημερινής παρουσίας του στα μέσα ενημέρωσης και της ανάγκης του να χαϊδεύει τα αυτιά της κοινής γνώμης. Επικοινωνιακός ων, συχνά πέφτει θύμα της αγωνίας του για την «ατάκα» που θα κάνει αίσθηση. Το έπραξε, την περασμένη Τρίτη, αναφερόμενος στο ουίσκι που καταναλώθηκε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Π. Μολυβιάτη, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση του τελευταίου. Οι συνέπειες του «ουίσκι» δεν περιορίστηκαν στη ρήξη με το «καραμανλικό σύστημα» αλλά και στην ενίσχυση των επιφυλάξεων από πολλά στελέχη για το ενδεχόμενο συνάντησης μαζί του.
Δεν πρόκειται, όμως, μόνον περί αυτού. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μοιάζει, το τελευταίο διάστημα, αγχωμένος για το μέλλον του κόμματος που ο ίδιος έφτιαξε. Παραμένει αδιευκρίνιστο αν επιθυμεί συνεργασία με τη Ν.Δ. ή προτιμά το «μικρό, σίγουρο μαγαζί» του ΛΑΟΣ. Του αρκεί το ποσοστό που έχει ή επιθυμεί να αυξήσει την εκλογική του επιρροή; Και αν ναι, μπορεί να το πράξει; Το πρώτο τεστ θα έλθει σε δύο εβδομάδες. Οι επιδόσεις των εκλεκτών του ΛΑΟΣ στις περιφερειακές εκλογές, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις που τις φέρουν σε «ρηχά νερά», δεν αποκλείεται να πυροδοτήσουν την πρώτη εσωκομματική αμφισβήτηση του κ. Καρατζαφέρη.
Ηδη, οι σχέσεις με τον κ. Μάκη Βορίδη, αν και τυπικά ομαλές, μοιάζουν οριακές. Ο βουλευτής Αττικής εμφανίζεται μόνιμα στο επίκεντρο σεναρίων, είτε προσεγγίζοντας τη Ρηγίλλης είτε συνομιλώντας με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, είτε τέλος εμφανιζόμενος ως ο υπ’ αριθμόν ένα δελφίνος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Βορίδης δηλώνει ότι δεν έχει κανένα λόγο να είναι επισπεύδων. Το γεγονός, όμως, ότι δεν διαψεύδει οτιδήποτε απλώς εντείνει τον προεδρικό εκνευρισμό.....
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: