Σελίδες

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Η Δραγώνα επιβάλει τους τσιγγάνους στα σχολεία της Περαίας

Η επίσκεψη και προσωπική παρέμβαση της Θάλειας Δραγώνα (η οποία συνοδευόταν από στέλεχος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι) την περασμένη Παρασκευή στην Περαία Θεσσαλονίκης, στο 1ο, 30 και 4ο Δημοτικό Σχολείο, έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα. 35 νεαροί τσιγγάνοι, θα φοιτήσουν μαζί με μικρά παιδιά, καθώς έτσι αποφάσισε η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας.


Φυσικά, οι γονείς είναι ανάστατοι και εξοργισμένοι, καθώς, παρά το αυτοδιοίκητο των σχολείων, το οποίο είναι κατοχυρωμένο από το νόμο, δεν κλήθηκαν στη σχετική συνάντηση, όπου παραβρέθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης, Θεόδωρος Καρτσιώτης (έγιναν επιλεκτικές κλήσεις, ώστε να μην υπάρξουν αντίλογος και αναστάτωση).
Προ τετελεσμένων λοιπόν οι Έλληνες γονείς, για άλλη μια φορά...

Προσέξτε τώρα εδώ: η «απόφαση» της Θάλειας Δραγώνα, ήταν να ενταχθούν οι τσιγγάνοι στο σχολείο, βάσει των γνώσεών τους!
Αποτέλεσμα, η συνύπαρξή τους με πολύ μικρότερα παιδιά. Φυσικά, η κυρία Δραγώνα αποχώρησε και πέταξε το μπαλάκι στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τη μήνη των γονέων, οι οποίοι ενημερώθηκαν αρχικά από τον προϊστάμενο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την απαράδεκτη απόφαση.

Σύμφωνα με τον Τύπο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την εφημερίδα «Μακεδονία», «υπάρχει ένα ακόμη σοβαρότερο ζήτημα, αυτό της παραμονής των Αθίγγανων σε έκταση που ο δήμος Θερμαϊκού έχει δωρίσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προκειμένου να χτιστεί εκεί το νέο πανεπιστήμιο. Πρόκειται για έκταση 100 στρεμμάτων, στην οποία, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί σε εφαρμογή και επιβλέπεται από ειδική επιτροπή, σε πέντε χρόνια από σήμερα θα ανεγερθούν οι νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».
Οι κάτοικοι της Περαίας λένε ότι «οι Ρομά βρίσκονται στον συγκεκριμένο χώρο καταλαμβάνοντάς τον παράνομα περίπου 25 χρόνια. Άρα θα είναι δύσκολο να φύγουν».

Διαβάστε και αυτό: έστειλαν τους Έλληνες εκπαιδευτικούς να ψάξουν στον καταυλισμό των Ρομά για τα παιδιά των τσιγγάνων που εγγράφηκαν τελικά στο σχολείο, με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου να παρακολουθεί από κοντά την προετοιμασία της διαδικασίας της εγγραφήs....
 
                                        Από το hellenicrevenge

Δεν υπάρχουν σχόλια: