Σελίδες

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Σύνοδος για το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ

Σύνοδος υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ για το νέο δόγμα και τη νέα δομή της Συμμαχίας.

«Η Ελλάδα αξιολόγησε καταρχήν θετικά το παρόν σχέδιο του νέου στρατηγικού δόγματος που παρουσίασε στα κράτη-μέλη ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, ενώ το νέο μοντέλο δομής διοίκησης, που εκπόνησε επιτροπή ανωτάτων αξιωματικών, θα αποτελέσει αντικείμενο περαιτέρω επεξεργασίας», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους το υπουργείο Εξωτερικών το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος.

«Όπως παρατήρησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, στην παρούσα φάση της διαδικασίας, τα σχέδια των ως άνω κειμένων που βρίσκονται υπό επεξεργασία ανταποκρίνονται στις επιλογές που έχει κάνει η χώρα μας».

Η σημερινή σύνοδος έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα γίνει τον Νοέμβριο στη Λισαβόνα και εξέτασε όλο το φάσμα των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν το ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Συμμαχίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «συζήτησαν το νέο στρατηγικό δόγμα, τη νέα δομή δυνάμεων, το ζήτημα της αντιπυραυλικής ασφάλειας, τη μεταρρύθμιση των οργανισμών της Συμμαχίας, τις σχέσεις ΝΑΤΟ- ΕΕ, τις διαδικασίες εξοικονόμησης πόρων και όλα τα συναφή θέματα που θα οριστικοποιηθούν στη σύνοδο των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΝΑΤΟ».
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ (14/10/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: