Σελίδες

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Και λαβωμένη και ανίκανη!...

Και λαβωμένη και ανίκανη!...

Γράφει ο Καφενόβιος

Η χώρα σύρεται σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής αβεβαιότητας, ενώ η πολιτική αστάθεια έχει προβάλει ήδη. Μπορεί να αποφύγαμε τώρα τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν ως ενδεχόμενο, με ισχυρότερο σενάριο να επιχειρηθεί μεσοπρόθεσμα η συγκρότηση κυβερνητικών σχημάτων γύρω από το Μνημόνιο.
Η λαβωμένη κυβέρνηση επιμένει σε μια πολιτική χωρίς να διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση.
Η αντιπολίτευση δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει τον «αγώνα» ενάντια στο Μνημόνιο και τις πολιτικές του, τα νέα σκληρά μέτρα αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια όλων μας, αφού το έλλειμμα του 2009 έχει ξεπεράσει το 15,4% και οι προοπτικές βελτίωσης φαντάζουν εξαιρετικά μικρές. Επιπλέον, μια μειοψηφία στα κόμματα και την κοινωνία φαίνεται να αντιλαμβάνεται και να αποδέχεται την πραγματικότητα.
Η ομολογία Παπακωνσταντίνου ότι δεν πιάνονται οι στόχοι του Μνημονίου επιβεβαιώνει την κυβερνητική ανικανότητα για πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά, κυρίως, την αδιέξοδη συνταγή του Μνημονίου, που οδηγεί στην ύφεση και την κατάρρευση των.............. δημόσιων οικονομικών.
Θ' αντέξει η κυβέρνηση το κύμα κοινωνικών αντιδράσεων που θα προκαλέσουν οι αναμενόμενες δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο.
ελληνικό καφενείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: