Σελίδες

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Δημοσιεύματα για νέα βορειοκορεατική επίθεση στην Ν. Κορέα


Η Βόρεια Κορέα είναι πιθανό να προβεί σε νέους βομβαρδισμούς με πυροβολικό εναντίον της Νότιας Κορέας πριν το τέλος της χρονιάς, υποστηρίζει η εφημερίδα Tokyo Shimbun σήμερα Πέμπτη επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει, η οποία φέρεται να είχε συνομιλίες με Βορειοκορεάτη αξιωματούχο τις τελευταίες ημέρες.
Η Πιονγκγιάνγκ ενδέχεται να πλήξει την επαρχία Γκιεονγκί, στο βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Κορέας, και να προσπαθήσει να προκαλέσει ζημιές σε Νοτιοκορεατικά πολεμικά στην Κίτρινη Θάλασσα, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο την πηγή αυτή.
Δεν είναι σαφές εάν ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος μίλησε «βάσει σχεδίου», κατά την ιαπωνική εφημερίδα.
Οι δηλώσεις του είδους αυτού από μέρους αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας είναι αρκετά συχνές -το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA μεταδίδει σχεδόν καθημερινά δηλώσεις αξιωματούχων περί «καταστροφής» της Νότιας Κορέας.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Νότιας Κορέας εκτίμησε και αυτός χθες Τετάρτη ότι είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να προβεί σε νέα επίθεση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πληροφορίες περί ενδεχόμενης νέας βορειοκορεάτικης επίθεσης με πυροβολικό στο νοτιοκορεάτικο έδαφος πριν εκπνεύσει το 2010 έρχονται στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: