Σελίδες

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Και τρίτη γιάφκα στο Αγρίνιο....


Επιβεβαιώνεται από την αστυνομία η υπάρξη και τρίτης γιάφκας στο Αγρίνιο, όπου βρέθηκε βαρύς οπλισμός καθώς και υλικό που παραπέμπει στη Σέχτα Επαναστατών. Στο Αγρίνιο έχουν γίνει επίσης τρεις με τέσσερις προσαγωγές μεταξύ των οποίων,σύμφωνα με την Αστυνομία,είναι και πάιλι Κύπριοι,όπως δηλαδή και στη γιάφκα στον Πειραιά.
Ολοκληρώθηκαν οι κύριες βαλλιστικές εξετάσεις σε όπλα που βρέθηκαν στις γιάφκες της Νέας Σμύρνης και της οδού Πραξιτέλους στον Πειραιά, για να βρεθεί αν τα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο Scorpion δείχνουν "Σέχτα" και θεωρείται ότι είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουαρίου του 2009.
Επίσης πληροφορίεςαναφέρουν ότι δύο όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί σε αιματηρές ενέργειες δηλαδή στις δολοφονίες του αστυνομικού Ν. Σάββα και του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια. Ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακομη η συγκεκριμένη βαλλιστική έρευνα.
Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στη βαλλιστική των τριών καλάσνικοφ καθώς οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι μπορεί να έχουν σχέση με την επίθεση στο ΑΤ της Αγίας Παρασκευής, όπου οι τρομοκράτες γάζωσαν το φυλάκιο (26 Οκτωβρίου του 2009) με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι αστυνομικοί και ένας πολίτης. Την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση ΟΠΛΑ.
Εντός της ημέρας θα γίνουν ανακοινώσεις πιθανόν ακόμη και από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου.
Οι δύο που πιάστηκαν στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης είχαν πάνω τους σακ βουαγιάζ με δύο υποπολυβόλα τύπου Scorpion και οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ότι μέσα στις δύο επόμενες ημέρες θα είχαμε μεγάλο χτύπημα - πιθανόν και κατά προσώπου που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Το χτύπημα θα "σηματοδοτούσε" την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Ολονύχτιες επιχειρήσεις έκανε η Αντιτρομοκρατική και οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με επτά οικείες προσαγωγές μέχρι στιγμής. Μεταξύ των προσαχθέντων υπάρχει και μία νεαρή γυναίκα. Δύο προσαγωγές έχουν γίνει στην περιοχή του Αγρινίου, μία στη Σητεία της Κρήτης και μία στη Λάρισα.
Οπλισμός για πόλεμο
Σοκ προκαλεί το οπλοστάσιο που έκρυβαν οι τρομοκράτες στις γιάφκες της Ν.Σμύρνης και του Πειραιά, καθώς επίσης και στο Αγρίνιο. Έρευνες σε 15 σπίτια σε όλη τη χώρα κάνουν οι αρχές.
Στις δύο πρώτες γιάφκες- που είναι και οι πιο σημαντικές- άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, 7 πιστόλια, 3 πολεμικά καλάσνικοφ, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εργοστασιακό anfo που αποτελεί εκρηκτική ύλη, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμαρια ΤΝΤ.
Δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως  γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας η γιάφκα και ο οπλισμός ανακαλύφτηκε σε υπόγειο γκαράζ διόροφου κτίσματος στην οδό Καισαρείας στη Ν.Σμύρνη αλλά και στη γιάφκα στον Πειραιά, όμως οι πρώτες διαρροέςαπό την αστυνομία κάνουν λόγο για διασύνδεση τόσο της Σέχτας Επαναστατών όσο και για τη Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς αλλά και για την ''6η Δεκέμβρη",που είχε χτυπήσει στη Βουλή και στη Γενική Γραμματεία Τύπου.
Οι αστυνομικοί ψάχνουν εαν ο οπλισμός που βρέθηκε είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής Ν.Σάββα τον Ιούνιο του 2009 αλλά και στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Όπως διαρρέεται από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι  ο Χρήστος Τσάκαλος, αδελφός του Γεράσιμου Τσάκαλου που έχει συλληφθεί για την υπόθεση των τρομοδεμάτων που έστειλαν οι Πυρήνες.Άλλες διαρροές κάνουν λόγο για τον εικονιζόμενο Γρηγόρη Τσιρώνη,ο οποίος καταζητείτο ως ο ληστής με τα μαύρα.
Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές κατά δεκάδες γίνονται προσαγωγές ατόμων που κινούνται στο χώρο των Εξαρχείων ενώ έγινε γνωστό πως τα όπλα που βρέθηκαν  απεικονίζονταν στη προκήρυξη της οργάνωσης που είχε σταλεί στα ΝΕΑ,μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.
Στο NewsIt μίλησε ο σύζυγος της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42 όπου βρέθηκε και η δεύτερη γιάφκα και αποκαλύπτει πως οι ενοικιαστές παρουσιάστηκαν πριν από 45 ημέρες,ως Κύπριοι φοιτητές και μάλιστα προπλήρωσαν 3 ενοίκια αλλά και τα κοινόχρηστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: