Σελίδες

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Κομμουνιστικός Φασισμός


Ιστορίες τρέλας με τους ΚΚΕέδες


Σε συνέντευξη του Ιωαννίδη (νούμερο 2 μετά τον Ζαχαριάδη στο ΚΚΕ), στο βιβλίο "Σβαρνούτ", αναγράφεται οτι την εποχή της Βάρκιζας ήταν πολύ άρρωστος, δεν έβγαινε έξω και ήθελε να βρει τον Σιάντο να κάνουν αχτίφ στελεχών και του έδινε ραντεβού με τη Χατζηβασιλείου σε κάποιο σημείο κάποια ώρα για ανταλλαγή πληροφοριών κλπ.
Του έδινε ραντεβού πχ Δευτέρα 26/1/45 στις 7 το απόγευμα και οι συνομωτικοί κανόνες επέβαλαν ότι αν δεν εμφανιζόταν ο ένας απ' τους δύο συναντώμενους σε 15 λεπτά μετά την ώρα του ραντεβού, ο άλλος έπρεπε να φύγει.
Πήγαινε η Χρύσα την πρώτη μέρα στις 7, δεν εμφανιζόταν ο Σιάντος μέχρι τις 7:15, έφευγε. Έστελνε μήνυμα ο Ιωαννίδης την άλλη μέρα για ραντεβού στις 7 πάλι, πηγαινε η Χρύσα, απών ο Σιάντος. Στέλνει μήνυμα ο Ιωαννίδης, "Τι θα γίνει ρε Γιώργη, θα συναντηθείς με τη Χρύσα επιτέλους; Σου στέλνω κάθε μέρα τη Χρύσα στις 7 και δεν πας. Τι γίνεται;".
Και τι απάντησε ο Σιάντος; "Γιάννη, δεν συμφωνώ να συναντηθούμε την φασιστική ώρα που εγκαθίδρυσαν η Άγγλοι στη χώρα μας (η θερινή-χειμερινή ώρα όπου αλλάζουμε τα ρολόγια μας, πρώτη φορά τότε εφαρμόστηκε στην Ελλάδα) και πηγαίνω στο ραντεβού μια ώρα νωρίτερα. Αν θες να συναντήσω τη Χρύσα με τη φασιστική ώρα, κάλεσε σε σύσκεψη το Πολιτικό Γραφείο να συμφωνήσουμε τι ώρα θα χρησιμοποιούμε, τη φασιστική ή την ελληνική"(!). Και πράγματι, ο Ιωαννίδης συγκάλεσε όσα μέλη του Πολιτικού Γραφείου ήταν στην Αθήνα να συζητήσουν ποιά ώρα θα χρησιμοποιούν κι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν τη "φασιστική ώρα", την ώρα δηλαδή που χρησιμοποιούσε όλος ο κανονικός κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: