Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η εικόνα της διπλωματίας μας μετά την 20ετή υπηρεσία Γιωργάκη στο ΥΠΕΞ. Ο πρέσβης μας στην Αλβανία αμφισβητεί τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς


Έντονες πιέσεις Αλβανών παραγόντων για να κηρυχτεί «ανεπιθύμητο πρόσωπο» ο Έλληνας Πρόξενος στην Κορυτσά.


Ν. Πάζιος: Η δηλώσεις Οικονόμου δεν εκφράζουν την επίσημη Αθήνα
Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος  Gazment Oketaζήτησε σήμερα στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής, να κηρυχθεί σε «personanon grata», ο Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Οικονόμου, για τις δηλώσεις του στην επετειακή εκδήλωση των 20 χρόνων Ομόνοιας Κορυτσάς.  
Ο νεαρός βουλευτής από το Δυρράχιο, θεωρούνταν από τα ανερχόμενα στελέχη του κυβερνόντος κόμματος, αφού στη διάρκεια διακυβέρνησης Μπερίσα 2005 – 2009, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (όπως λέμε Πάγκαλος) ενώ μετά την έκρηξη του Gerdec αντικατέστησε τον Fatmir Mediu στη θέση του υπουργού Αμύνης. Μετά την περιθωριοποίηση του από το Μπερίσα λόγο των αγαθών σχέσεων του με τον πρόεδρο Topi αλλά και την Γενική ΕισαγγελέαRama, κατά καιρούς αναζητεί ρόλο αφήνοντας στην άκρη το μανδύα του μετριοπαθούς στελέχους. Οι φωνές που ζητούν την απομάκρυνση του Έλληνα Γενικού Πρόξενου Κορυτσάς είναι πολλές και προέρχονται από τα συνηθισμένα ανθελληνικά κέντρα της Αλβανίας ενώ του Oketa είναι η πρώτη που προέρχεται από το κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με το αλβανικό site balkanweb, στις διευκρινήσεις που ζήτησε το Αλβανικό ΥΠΕΞ από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, ο πρέσβης Πάζιος απάντησε ότι οι δηλώσεις Οικονόμου δεν εκφράζουν την επίσημη Αθήνα.

Βορειοηπειρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: