Σελίδες

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Ε.Ε. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Η Ε.Ε. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ 

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την Έκθεση Προόδου του 2010 για τη Τουρκία αξιώνει την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ως προϋπόθεση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Η θέση αυτή τίθεται σε κάθετη αντίθεση με τη δική μας στρατηγική στις διαπραγματεύσεις, που φαίνεται να μην ενοχλείται από την παρουσία του κατοχικού στρατού. Η στάση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της αποδοχής τετελεσμένων εκ της οποίας απορρέει και η πρόταση για την παραμονή 50 και πλέον χιλιάδων εποίκων. Ο κ. Χριστόφιας αρέσκεται να ονειρεύεται τον παράδεισο της λύσης υπό την σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης. Αυτό όμως δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά επαίσχυντη υποταγή, που προσβάλλει τον Ελληνισμό. 
Όλα τα κόμματα του προσκυνημένου πολιτικού κατεστημένου μιλούν για αξιοποίηση της Ευρώπης, ενώ στην πραγματικότητα κωφεύουν και παρερμηνεύουν τα κελεύσματα της.
Η θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος δεν απέχει από την θέση της Ευρώπης. Οι συνομιλίες θα έπρεπε να διακοπούν άμεσα και να επαναρχίσουν με την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων. Τότε θα τεθούν οι ορθές βάσεις των συνομιλιών που θα αποκηρύσσουν κάθε έννοια διζωνικότητας, δικοινοτικότητας και ομοσπονδίας και που θα αποσκοπούν σε μια πραγματική δημοκρατία και στο ιστορικό πέρασμα από την Ζυριχική στην Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία.
Τα μηνύματα της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρα αλλά η πορεία του πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας παραμένει αδιάλλακτα υποχωρητική και ραγιαδίστικη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: