Σελίδες

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Εκνευρισμός Νταβούτογλου


Posted: 05 Feb 2011 12:34 PM PST
Εφ. Ραντικάλ 3-2-2011
Ερώτηση που εκνεύρισε τον Νταβούτογλου
Όταν Ολλανδός δημοσιογράφος ρώτησε ¨Εσείς ως κάποιος που προέρχεται από ένα ολοκληρωτικό κόμμα, πως το αντιμετωπίζετε αυτό ;¨ κρύος άνεμος άρχισε να πνέει στην αίθουσα.
Στα πλαίσια της τέταρτης Τουρκο-Ολλανδικής Συνόδου στην Άγκυρα, οργανώθηκε στο ΥΠΕΞ κοινή συνέντευξη τύπου του υπουργού εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και του Ολλανδού υπουργού εξωτερικών Ούρι Ρόζενταλ.
Μετά τις ομιλίες οι δύο υπουργοί απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Ένας Ολλανδός δημοσιογράφος ρώτησε : ¨Κύριε Νταβούτογλου φιλοξενείτε ένα άτομο που προέρχεται από ένα μειονοτικό κόμμα του συνασπισμού στην Ολλανδία. Εσείς ως κάποιος που προέρχεται από ένα ολοκληρωτικό κόμμα, πως το αντιμετωπίζετε αυτό ; Μετά την ερώτηση αυτή ο Νταβούτογλου απάντησε πως όποια και αν είναι η εθνικότητα και η ιδεολογία κάποιου, το να λέει πως η Τουρκία είναι ολοκληρωτικό κράτος, είναι παράλογο και πως δεν θέλει να απαντήσει αυτήν την ερώτηση.
Ο Νταβούτογλου είπε : ¨Διότι σαν ορολογία τι θα πει ολοκληρωτικό ; Όταν το χρησιμοποιείτε αυτό, ή δεν ξέρετε τίποτε για την Τουρκία, ή δεν ξέρετε τίποτε για την πολιτική της δομή. Για αυτό δεν θέλω να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω. Δεν θέλω κατά την διαδικασία διεύρυνσης της Ευρώπης να κάνω σχόλια για ένα πολιτικό κόμμα ή ομάδα¨.
Σχόλιο : Φυσικά αν ήταν Τούρκος δημοσιογράφος, θα έβλεπε από την επομένη τις αγωγές να έρχονται για αυτό που ρώτησε….

Τουρκικά Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: