Σελίδες

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Πρακτικός ΠΑΣΟΚικος Σοσιαλισμός: Γκρεμίζουν τον ΟΕΚ και τις ελπίδες χιλιάδων οικογενειών


Καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας: Γκρεμίζουν τον ΟΕΚ και τις ελπίδες χιλιάδων οικογενειών!


O θεσμός της κοινωνικής κατοικίας είναι ιδιαίτερα εδραιωμένος σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής και κοινωνικής πολιτικής και μια υπηρεσία κοινωνικού συμφέροντος. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στη Γαλλία υπάρχει απόθεμα περί τα 7 εκ κοινωνικών κατοικιών ενώ στην Ολλανδία ο αριθμός αγγίζει τα 2,5 εκ δηλ. το 40% του συνολικού αποθέματος κατοικιών (δείτε εδώ). Η Ελλάδα ουσιαστικά δεν διαθέτει πολιτική στέγης ενώ το απόθεμα κοινωνικών κατοικιών κυμαίνεται σε μηδενικά επίπεδα (εδώ).

Με δεδομένο το έλλειμμα της στεγαστικής πολιτικής και με αφορμή την υποτιθέμενη ευκαιρία που παρέχει το μνημόνιο για εισαγωγή μεταρρυθμίσεων, τρόικα και κυβέρνηση επιβάλλουν μέτρα που στρέφονται σχεδόν μονομερώς εναντίον της κοινωνικής κατοικίας και του κόσμου της εργασίας. Μετά την αλόγιστη διασπάθιση των αποθεματικών την προηγούμενη 5ετία, τη συσσώρευση του χρέους του Ι.Κ.Α. προς τον Ο.Ε.Κ. να ξεπερνά τα 2 δις ευρώ, την.....







epirus-ellas


Δεν υπάρχουν σχόλια: