Σελίδες

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Αυτή η ηλίθια κυβέρνηση διασύρει την χώρα διεθνώς.....


Όταν η κυβέρνηση μιλάει για ανάπτυξη - Κάνουν...έξωση σε Ελληνικές πρεσβείες επειδή δεν πληρώνουν το ενοίκιο!


Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ελληνικές πρεσβείες στο εξωτερικό, καθώς, λόγω των περικοπών στις δαπάνες τους, κόβεται το ρεύμα ενώ σε ορισμένες από αυτές έχουν σταλεί μέχρι και...εξώδικα λόγω μη καταβολής του ενοικίου! 

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", πρόσφατα, ελληνική πρεσβεία σε σκανδιναβική χώρα, βυθίστηκε στο σκοτάδι αφού δεν είχε έγκριση κονδυλίων για να πληρώσει το ηλεκτρικό. Τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες έχουν υποστεί μείωση 60% και σε αυτή τη μείωση περιλαμβάνονται και τα ανελαστικά έξοδα όπως το ηλεκτρικό, το νερό και η θέρμανση. 

Μάλιστα, κατά 60%-70% έχουν περικοπεί οι δαπάνες ακόμα και για τη βενζίνη των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, με ό,τι αυτό σημαίνει για τις μετακινήσεις των διπλωματών μας στο εξωτερικό.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, σταμάτησε η εκ των προτέρων έγκριση για τις συγκεκριμένες δαπάνες.
Έτσι, πολλές φορές διπλωμάτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την....τσέπη τους, ώστε να μπορούν να εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες. Επίσης, δημιουργούνται τραγελαφικές καταστάσεις, με υπαλλήλους να εργάζονται στο ημίφως για να μην καίνε ρεύμα ή να φοράνε παλτό, καθώς δεν έχουν θέρμανση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κονδύλια για θέρμανση έχουν περικοπεί περισσότερο, από τα κονδύλια για ρεύμα. Οι Έλληνες διπλωμάτες διαμαρτύρονται έντονα και σημειώνουν ότι, πολλές φορές, εργάζονται σε συνθήκες που θίγουν την αξιοπρέπειά τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη σε πολλές ελληνικές διπλωματικές αρχές στο εξωτερικό, έχουν σταλεί εξώδικα για εξώσεις λόγω αδυναμίας καταβολής ενοικίων, ενώ σε άλλες, εταιρείες ζητούν αποζημιώσεις για καθυστέρηση πληρωμών, σχετικά με συμβόλαια που έχουν συναφθεί, αλλά δεν καλύπτονται πια από τα κονδύλια.

newpost,   Εθνικα Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: