Σελίδες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Канал 5 : Για το κλείσιμο του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη




Με τίτλο το αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης πριν κλείσει, μεταφέρει τις δραστηριότητες του στην Αθήνα και όχι στα Σκόπια, το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’ αναφέρεται  στο θέμα αυτό, όπως μεταδίδει τα γεγονότα, η ανταποκρίτρια στην Ελλάδα Σάνια Ρίστοφσκα.

«Υπάρχει μια πρόταση να κλείσει το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Αν αυτό συμβεί όλες οι δραστηριότητες του θα μεταφερθούν στην Αθήνα και όχι στα Σκόπια, όπως διατείνονται τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης» 
εξηγεί στο  ‘Κανάλ 5’ το Γραφείο των ΗΠΑ στην Βόρεια Ελλάδα.
Οι εφημερίδες της Μακεδονίας σημειώνουν ότι σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Προξενείο πρόκειται να κλείσει  πολύ σύντομα.


«Αυτό σημαίνει ότι θα υποβαθμιστεί η πόλη και σε συνδυασμό, μάλιστα, της μεταφοράς των δραστηριοτήτων του στην Πρεσβεία των Σκοπίων, που φιλοδοξεί να γίνει το κέντρο της αμερικανικής διπλωματικής παρουσίας στην περιοχή, οι αρχές της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να επαγρυπνούν», γράφει χαρακτηριστικά εφημερίδα της Θεσσαλονίκης.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές που αναφέρονται  στη μεταφορά των δραστηριοτήτων του προξενείου στην Πρεσβεία των Σκοπίων και όχι στην Αθήνα, ένα γεγονός το οποίο αμφισβητείται από το ίδιο το προξενείο της Θεσσαλονίκης.
Το Αμερικανικό Προξενικό Γραφείο απέρριψε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο, ισχυριζόμενο ότι αυτό αποτελεί προϊόν παραπολιτικής.
«Το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη δεν συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα και ως εκ τούτου θα πρέπει να κλείσει», αυτό γράφει επί λέξει η έκθεση του σχετικού τμήματος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που κυκλοφόρησε πριν μερικές ημέρες.

Πηγή: «Канал 5»

Δεν υπάρχουν σχόλια: