Σελίδες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011


Κατώτερος των περιστάσεων ο Γ. Παπανδρέου

Κατώτερος των περιστάσεων ο Γ. Παπανδρέουeurokinissi
Κατώτερος των περιστάσεων όπως πολλοί ψιθύριζαν μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ καθώς αντελήφθησαν ότι από αυτά που είπε ο κ. Παπανδρέου, ο ίδιος βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Το γεγονός αυτό το απέδιδαν στο ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κρύψει τις δικές του αστοχίες, επιρρίπτοντας κατά τη πάγια τακτική του στις προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τους λόγους που βρίσκεται σήμερα η οικονομία σε κακά χάλια.
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ενώπιον του κομματικού ακροατηρίου σα να μην συμβαίνει τίποτα και τόνισε μόνο- θέλοντας να διαψεύσει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών πως ο ίδιος δεν επιλέγει τη διαφυγή.
Ωστόσο, κοινό μυστικό όλων, το οποίο από ψίθυρος έχει γίνει κραυγή είναι ότι ο κ. Παπανδρέου μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει λόγω της δικής του πολιτικής έχει να επιλέξει ή το δρόμο των πρόωρων εκλογών ή του ριζικού ανασχηματισμού τον οποίο και σκέπτεται αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 24-25 Μαρτίου.
Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσουν απέναντί του οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης τους οποίους ο κ. Παπανδρέου θα συναντήσει την ερχόμενη Τρίτη, όχι τόσο αυτοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης όσο ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με τον οποίο μιλούν την ίδια γλώσσα.
Άλλοι πάντως από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν, βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές αφού τη τελευταία στιγμή η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Μέρκελ θα κάνει πίσω και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πετύχει τόσο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου όσο και την αντιμετώπιση των επιτοκίων με θετικό τρόπο.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: