Σελίδες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Το Κινέζικο Κομμουνιστικό κόμμα κατέπνιξε την πρώτη διαδήλωση


 


Κυβερνητική προειδοποίηση της Κίνας προς τους πολίτες της να μην ενδώσουν στις προτροπές ακολουθώντας το παράδειγμα της..... Μέσης Ανατολής με διαδηλώσεις.

Το μήνυμα προωθήθηκε, μετά από τις εκκλήσεις διαδικτυακού τόπου του εξωτερικού, που προτρέπει τον κινέζικο λαό να προβεί σε διαδηλώσεις ενάντια στο καθεστώς του Πεκίνου. Το γεγονός αποτέλεσε την απαρχή μιας αυστηρότερης λογοκρισίας, αύξηση των μέτρων ασφαλείας και περιορισμούς των ξένων δημοσιογράφων.

Η επίσημη κυβερνητική εφημερίδα "Ημερησία του Πεκίνου", που αποτελεί το επίσημο όργανο του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, ξεκαθαρίζει ότι προσπάθεια δημιουργίας αναταραχής και αστάθειας στην Κίνα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει ανεκτή.

Χαρακτηριστικά η εφημερίδα προειδοποιεί ότι "Η σταθερότητα είναι ευλογία, το χάος είναι συμφορά, αυτό το γνωρίζει ο καθένας" την ώρα που η αστυνομία του Πεκίνου κατέπνιξε οποιαδήποτε πρόθεση δημιουργίας διαδηλώσεων το Σαββατοκύριακο, που πραγματοποιείται η ετήσια Εθνοσυνέλευση.

Οι κινεζικές δυνάμεις κατέπνιξαν το πρώτο δειλό κίνημα ελάχιστων διαδηλωτών και πολλών ξένων δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν για την κάλυψη του γεγονότος.
http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: