Σελίδες

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων: Διαρκές έγκλημα στα Σφακιά

11/03/2011Πληροφορηθήκαμε σαν σύλλογος για ένα διαρκές έγκλημα που διαπράττεται τα δύο τελευταία χρόνια στην περιοχή των Σφακίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας  αλλά  και από τις αδιάψευστες φωτογραφίες που βρήκαμε στο ιντερνετ πάνω από 600  αιγοπρόβατα έχουν δηλητηριαστεί τα τελευταία χρόνια σε συγκεκριμένη περιοχή των Σφακίων με lanete  και άλλα φυτοφάρμακα, που δυστυχώς ανεξέλεγκτα πωλούνται παντού και χρησιμοποιούνται για την δηλητηρίαση χιλιάδων ζώων της ήμερης και άγριας πανίδας σε όλη την  χώρα με την Πολιτεία να παραμένει απαθής ακόμη σε αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα.

Δεν γνωρίζουμε ποιες ήταν οι αιτίες της δολοφονίας τόσων προβάτων και δεν μας αφορά.

Καταδικάζουμε όμως απερίφραστα την δολοφονία τόσων αθώων πλασμάτων, με ένα τόσο  βασανιστικό και πολύωρο θάνατο , πιθανόν για λόγους οικονομικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας για την υπόθεση αυτή είναι ενήμερη η Κτηνιατρική Διεύθυνση του νομού, η οποία και γνωμάτευσε για το είδος του δηλητηρίου  που χρησιμοποιήθηκε , το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής  καθώς και η Εισαγγελία Χανίων.

Ζητάμε από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν χωρίς καθυστέρηση τα δέοντα για να οδηγηθούν χωρίς καθυστερήσεις  στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά , όποιοι ευθύνονται για τον δολοφονία τόσων ζώων, να ληφθούν δε όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω δολοφονίες ζώων.

Ας μην πληρώνουν τα ζώα τα άγρια ένστικτα και τα συμφέροντα των ανθρώπων.

Ντροπή σε αυτούς που διέπραξαν αυτό το έγκλημα και οργή για τα όσα συμβαίνουν με τα ζώα στο νησί μας. 

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ 

chaniapets@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: