Σελίδες

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται. Δίκαια παράπονα αλλά Κύπρος και Ελλάδα να μην αμφιβάλλουν πως οι Ε/κ δεν θα διστάσουν, αν οι συνθήκες το επιβάλουν, να πείσουν για την πολιτική τους ωριμότητα και να σώσουν για μια δεύτερη φορά την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.


 

 Με τον Ανδρέα Προδρόμου

Είναι, πιστεύουμε, σοβαρό, για να μην πούμε ασυγχώρητο λάθος, το σύνθημα στο οποίο καταντήσαμε «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται». Χρησιμοποιούμε το ρήμα καταντήσαμε γιατί περί κατάντιας πρόκειται άμα σκεφτούμε πώς και από πού ξεκινήσαμε και πώς και πού καταλήξαμε. Τα μηνύματα που στέλλονται από το εθνικό κέντρο στον κυπριακό Ελληνισμό με αυτό το σύνθημα υποδηλώνουν, για όσους έζησαν και ζουν την ατυχή και ανεπιτυχή πορεία των κυπρο-ελλαδικών σχέσεων, από τη μια το πόσο οι Ελλαδίτες αδελφοί μας μάς βαρέθηκαν (εσείς αποφασίστε τι θέλετε ή ό,τι θέλετε και εμείς είμαστε δίπλα σας) και από την άλλη την ηττοπάθεια της Ελλάδας που αρνείται, εδώ και χρόνια πολλά, να διεκδικήσει ό,τι της ανήκει και ό,τι της οφείλουν οι σύμμαχοί της -πιο σωστά η ανθρωπότητα- για τους διαχρονικούς αγώνες της υπέρ της ελευθερίας και κυρίως για τον ενεργό της ρόλο και την ουσιαστική συμβολή της στη δημιουργία μιας πολιτισμένης δημοκρατικής ανθρωπότητας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε δεινή οικονομική, πολιτική, κοινωνική κρίση γιατί δεν κατάφερε, λόγω διαχρονικών λαθών και
αδυναμιών της, να αξιοποιήσει το μεγάλο το τεράστιο κληροδότημα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της. Η μεγάλη, η τεράστια, δύναμη της Ελλάδας -οι αρχές και αξίες και η πολιτιστική κληρονομιά της- για την οποία τη ζήλευαν, τη σέβονταν και την υπολόγιζαν πολλοί ξένοι λαοί, έμεινε δυστυχώς ανεκμετάλλευτη, με αποτέλεσμα να καταλήξει η χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα, σχεδόν ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά -κυρίως οικονομικά- προβλήματά της.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο γνωστός για τις ραδιουργίες του, Χένρι Κίσινγκερ, συμβούλευε το 1994 ύποπτους φίλους της Ελλάδας να την πολεμήσουν στον πολιτισμό και τις αρχές και αξίες της. Ούτε είναι βέβαια τυχαίο που οι εχθροί της Ελλάδας κατάφεραν, στο όνομα της πολυπολιτισμικότητας και της παγκοσμιοποίησης, να αλώσουν και εξουδετερώσουν την αγωνιστικότητα του ελληνικού λαού και να διαλύσουν ουσιαστικά τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας με τα εκατομμύρια των μεταναστών που διοχετεύονται στην Ελλάδα, εν πολλοίς και με την ανοχή και συνενοχή των ελληνικών Αρχών.
Ποια υπήρξεν η διαχρονική αντίδραση της Ελλάδας στις προκλητικές προσπάθειες ισχυρών συμμάχων της -των Αγγλοαμερικανών- να κάμουν (και έκαμαν) την Τουρκία επίσημο ενδιαφερόμενο μέρος στην τύχη της Κύπρου; Πώς και σε ποιον βαθμό η Ελλάδα αντέδρασε ή αξιοποίησε τις οργανωμένες και καθοδηγούμενες οχλοκρατικές επιθέσεις στην ελληνική μειονότητα της Κων/πολης στις 6.9.55; Το «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται» (για να μας μπήξουν λύση του τύπου Σχέδιο Ανάν) είναι κατάντημα, ένα από τα πολλά.
Να ήταν τουλάχιστον «Ελλάδα και Κύπρος συναποφασίζουν και συμπορεύονται», μια και είναι γνωστή και παραδεχτή η τεράστια σημασία της τύχης της Κύπρου για τον ευρύτερο Ελληνισμό, γνωστών των ατέλειωτων παράλογων αξιώσεων της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας; (Δ. Θράκη, νησιά του Αιγαίου, Α.Ο.Ζ., κτίσιμο μιναρέδων στην καρδιά της Ελλάδας κ.ά.).
Πώς η Ελλάδα αλλά και ο ελληνικός λαός σιωπούν και δέχονται τα εκατομμύρια μεταναστών - νόμιμων και παράνομων;
Αναφερθήκαμε έτσι στα πεταχτά σε μερικά μόνο από τα σημερινά παθήματα της Ελλάδας και της ελληνικής κοινωνίας γιατί αυτά επηρεάζουν, στη βάση του συνθήματος η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται, και την τύχη της Κύπρου με την άθλια λύση που ετοιμάζουν (κακέχτυπο του Σχεδίου Ανάν) δεδηλωμένοι εχθροί μας με τη συμμετοχή και τη συγκατάθεση, δυστυχώς, και δικών μας, χωρίς τον απαιτούμενο σεβασμό στο λαό μας που πρόλαβε στο παρά πέντε τη διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ρεζίλεμα του Ελληνισμού. Κύπρος και Ελλάδα να μην αμφιβάλλουν πως οι Ε/κ δεν θα διστάσουν, αν οι συνθήκες το επιβάλουν, να πείσουν για την πολιτική τους ωριμότητα και να σώσουν για μια δεύτερη φορά την αξιοπρέπεια του Ελληνισμού.
sigma live

Δεν υπάρχουν σχόλια: