Σελίδες

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

...και εισελθών ο Ιησούς εις το ιερόν, ήρξατο εκβάλλειν τους πωλούντας και τους αγοράζοντας εν τω ιερώ.. υμείς δε αυτόν ποιήσατε σπήλαιον ληστών (Κατά Μάρκον ΙΑ 15 έως 18)


Το πήρα από τον Βισάλτη. Πιστεύω  στην διαχρονικότητα των λόγων του Ευαγγελίου. Αν αποφάσιζε ο Ιησούς να έλθει στην σημερινή Ελλάδα  και «τας τραπέζας των κολλυβιστών (από το κόλλυβα) και των πωλούντων τας περιστεράς (τους δήθεν πνευματικούς) θα κατέστρεφε, αλλά και τον ευκολόπιστο όχλο θα κατακεραύνωνε. Οδυσσεύς


Φρίκη με μακάβριο διαφημιστικό φυλλάδιο(!)της εκκλησίας

-
Γέμισαν σήμερα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης με διαφημιστικά φυλλάδια της εκκλησίας,όπου σαν να επρόκειτο για πολυκατάστημα ή θεατρικό θίασο,διαφήμιζε το προϊόν της!! Και ποιο ήταν αυτό το  προϊόν; Το ακρωτηριασμένο μέλος ενός Αγίου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας σχεδόν  παράστασης που θα δοθεί σε ναό,και για κερδοσκοπικούς καθαρά σκοπούς.

Ναι, αυτό διαφήμιζε το πολυτελές ιλουστρασιόν φυλλάδιο!! Μια πραγματική παράσταση με προσφωνήσεις,πανυγηρικούς,φιλαρμονικές,ταρατατζούμ και σίγουρα μαλλί της γριάς και πόπ-κόρν πέριξ του ναού,για την υποδοχή ενός τεμαχισμένου ανθρωπίνου μέλους!

Η φρικαλεότητα και η γελοιότητα στο μεγαλείο της.

Σκοπός του άρθρου δεν είναι να θίξει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κανενός,ούτε τους Αγίους(Λαμπρές πνευματικές μορφές οι περισσότεροι,που δεν ξέρω κατα πόσο θα συμφωνούσαν βλέποντας τα τεμαχισμένα μέλη τους να περιφέρονται από πόλη σε πόλη) άλλα να καταδείξει όλο αυτό το "σόου" που στήνεται τα τελευταία χρόνια,με πτώματα,σκηνώματα και ακρωτηριασμένα ανθρώπινα μέλη,για καθαρά εμπορικούς σκοπούς.

Γιατί αν δεν είναι όλο αυτό το σκηνικό εμπορευματοποίηση,ασέβεια,νεκροφιλία,πτωματολατρεία,ειδωλολατρία και φρίκη,τότε τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: