Σελίδες

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ



Εφ. Ταράφ 12-9-2011
Όποιος κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και τα όπλα
 Η επιχείρηση κατασκοπίας εντός του στόλου και το γεγονός ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούνε οι Τ.Ε.Δ. έχει αγοραστεί από το Ισραήλ κατέστησε συζητήσιμη την ασφάλεια των όπλων στην διάρκεια μιας πιθανής κρίσης στην Μεσόγειο.
 Καθώς η κρίση συγγνώμης Τουρκίας-Ισραήλ κορυφώθηκε μετά την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως τα νέα πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια θα προστατεύονται. Αναπόφευκτα άρχισαν να βγαίνουν σενάρια σχετικά με μια αντιπαράθεση των στόλων Τουρκίας-Ισραήλ. Όσο και αν δεν φαίνεται πιθανή η σύρραξη ανάμεσα στους δύο στόλους, το γεγονός πως το Ισραήλ σε πολλές περιπτώσεις έχει δείξει ότι δεν παραμένει περιορισμένο σε συμβατικά όπλα, δείχνει ότι η κρίση θα υπάρξει και σε επίπεδο λογισμικού.
Η ισχύς του λογισμικού είναι στο Ισραήλ
Καθώς η καταστροφή που προκαλεί η πυρηνική δύναμη, ωθεί τους στρατούς του σήμερα να αναζητήσουν εναλλακτικούς οδούς ανωτερότητας, εισέρχεται στον χώρο το ¨λογισμικό¨. Στον βαθμό που οι υπολογιστές κυριαρχούνε στην τεχνολογία των όπλων, για να τα κατευθύνεις έχεις ανάγκη το λογισμικό. Εντέλει αυτός που κατευθύνει το λογισμικό κατευθύνει και το όπλο. Μπορεί να ενημερώνεται για τους ελιγμούς του ή –το απλούστερο- τυφλώνοντας το μπορεί να καταστήσει ένα όπλο πέμπτης γενιάς να φαίνεται σαν όπλο του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Τα καλύτερα παραδείγματα για αυτό τα κάνει το Ισραήλ.
Όταν τον Νοέμβριο το Ιράν θέλησε να κάνει μια μεγάλη αεροπορική επίδειξη και βρέθηκε σε πληροφοριακή συσκότιση από κατασκοπικό λογισμικό, κανείς δεν είχε αμφιβολία ποιος το έκανε. Άλλωστε και το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της σύρραξης Νοτίου και Βορείου Κορέας κυκλοφόρησε στον τύπο ότι οι ΗΠΑ που είναι η ατμομηχανή στην αμυντική βιομηχανία, ζήτησαν από το Ισραήλ κατασκοπικό λογισμικό, δείχνει το πόσο μάστορες και προηγμένοι είναι οι Ισραηλινοί σε αυτό τον τομέα.
Η Τουρκία στις μέρες μας στην τεχνολογία όπλων δεν έχει ξεπεράσει την ιδιότητα του ¨πελάτη¨. Και ενώ τα όπλα του σήμερα παράγονται από πολιτικούς μηχανικούς, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις διοικούνε με ¨συνταξιούχους¨ στρατηγούς τόσο φορείς όπως η ASELSAN, η HAVELSAN και άλλους παρόμοιους, όσο και τους διαγωνισμούς των αμυντικών βιομηχανιών.
…………………
Τι μας περιμένει στην Μεσόγειο
Η απάντηση στο τι μπορεί να γίνει εάν οι δύο χώρες έρθουν αντιμέτωπες στο θέμα της προστασίας των πλοίων της ανθρωπιστικής βοήθειας, δε είναι περιορίζεται μόνο στο θέμα της ανωτερότητας των πολεμικών πλοίων ή της αεροπορικής αποτροπής. Η εξάρτηση μας στο θέμα του εκσυγχρονισμού και του λογισμικού από τα Ισραήλ, μας φέρει αντιμέτωπους, με μια νέα απειλή.
Το γεγονός ότι σε διεθνές επίπεδο σε έρευνες για ¨δωροδοκία πολιτικών και ανώτατων στρατιωτικών¨ βρέθηκε στο επίκεντρο το Ισραήλ να έχει εξάγει συστήματα στα οποία είχε τοποθετήσει ¨δούρειους ίππους¨, προκάλεσε την τοποθέτηση του στην μαύρη λίστα πολλών χωρών. Όμως για τον τουρκικό στρατό που μέχρι την τελευταία κρίση στους στρατιωτικούς διαγωνισμούς προτιμούσε πάντα το Ισραήλ, ο κίνδυνος που τον προσμένει στην Μεσόγειο είναι πολύ πιο πέρα από τα Ισραηλινά πολεμικά πλοία. Σε μια πιθανή κρίση δεν θα συγκρουσθούνε οι φρεγάτες, αλλά η Ισραηλινή τεχνολογία που κατά την πρώτη μέρα της άσκησης που έγινε τον Ιανουάριο κατέρριψε τα τουρκικά συστήματα.


ΠΗΓΗ:toyrkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: