Σελίδες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Τ/κύπριοι θέλουν οφέλη από το φυσικό αέριο; Ανταλλάγματα! Τι να πιστέψει, λοιπόν, σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός από τη νέα ολέθρια δέσμευση του Προέδρου για οφέλη προς τους Τούρκους, ακόμα και αν δεν λυθεί το Κυπριακό;



Οι Τ/κύπριοι θέλουν οφέλη από το φυσικό αέριο; Ανταλλάγματα!

Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ηγεσία ανέκαθεν ακολουθεί έναντι των Τούρκων μιαν ολέθρια προσέγγιση: Προσπαθεί να τους καλοπιάσει, πιστεύοντας αφελέστατα ότι θα τους… εξημερώσει. Παραφράζοντας το γνωστό διάλογο του προέδρου Ρούζβελτ με το σύμβουλό του Μπούλιτ, θα λέγαμε ότι οι Έλληνες δεν έχουμε να κάνουμε με το… Δούκα του Νόρφολκ, αλλά με Ασιάτες ληστές. Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά τη δύναμη. Και την αντίσταση. Οι ηγέτες μας, από τον Μακάριο μέχρι σήμερα, επιμένουν να εξημερώσουν το τουρκικό θηρίο. Και, φυσικά, δέχονται απανωτές επιθέσεις, κτυπήματα και ακρωτηριασμούς. Δεν μαθαίνουν! Ο Δ. Χριστόφιας χωρίς καμία διαπραγμάτευση, χωρίς να απαιτήσει ανταλλάγματα, προέβη στις γνωστές γενναιόδωρες, μονομερείς παραχωρήσεις στους Τούρκους: Παραμονή 50.000 εποίκων, σταθμισμένη ψήφος και εκ περιτροπής προεδρία.
Με αφορμή την εξόρυξη φυσικού αερίου, ο Δ. Χριστόφιας προέβη σε ακόμα μια μονομερή και γενναιόδωρη παραχώρηση στους Τούρκους: Έστω και αν δεν βρεθεί λύση, είπε, έχει τον τρόπο να τους παραχωρήσει μέρισμα από τα κέρδη. Και πότε αυτή η νέα, ακατανόητη, ολέθρια πολλαπλώς και ανεξήγητη μονομερής παραχώρηση; Όταν, πρώτον, η Τουρκία μας απειλεί με πόλεμο. Δεύτερον, έχει κατεβάσει το στόλο της στην περιοχή της αν. Μεσογείου και...
αμφισβητεί την ΑΟΖ μας. Τρίτον, ο Ερντογάν υπέγραψε «συμφωνία» με τον κατοχικό και υποτελή Έρογλου, για ξένον αχυρώνα, την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τέταρτον, η Τουρκία εκβιάζει ένα κράτος-μέλος της ΕΕ. Πέμπτον, όλη η διεθνής κοινότητα είναι στο πλευρό μας και όλες οι ισχυρές χώρες υποστηρίζουν το αναφαίρετο και κυριαρχικό δικαίωμά μας στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου μας. Έκτον, η Τουρκία καταγγέλλεται ξανά ως πειρατής, διεθνής ταραξίας και παράνομος, που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια στην πιο ασταθή περιοχή του κόσμου.
Πέραν αυτών, όμως, η χριστόφεια ενέργεια επιβαρύνεται και από τις θέσεις που αναπτύσσει η Τουρκία. Ισχυρίζεται ότι, πρώτον, δεν έπρεπε να ξεκινήσει η αναζήτηση φυσικού αερίου. Δεύτερον, έχουν και οι Τ/κ δικαίωμα σε αυτό. Τρίτον, οι ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας δυναμιτίζουν, τάχα, τη διαδικασία των συνομιλιών. Με τη μονομερή, άστοχη και επικίνδυνη νέα απόφασή του, ο Δ. Χριστόφιας γίνεται νεροκουβαλητής στην τουρκική πολιτική. Να θυμίσουμε στον ίδιο και σε όλους τους ηγέτες: Όταν αποφασίστηκε η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Κύπρου, ο πρόεδρος Κληρίδης κάλεσε τον κατοχικό Ντενκτάς να συστρατευθεί μαζί του. Αρνήθηκε ο αγάς! Ο κυπριακός Ελληνισμός κατέβαλε υψηλό τίμημα για την ένταξη: Πέραν των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι Τούρκοι δεν έδωσαν ούτε ένα σεντ. Όταν συνειδητοποίησαν ότι θα έχαναν το κελεπούρι, βγήκαν στους δρόμους. Και οι άθλιοι Εγγλέζοι, μετά το δημοψήφισμα, μερίμνησαν για να τους δοθούν 259 εκ. ευρώ, δήθεν για να αρθεί η λεγόμενη απομόνωσή τους.
Τι να πιστέψει, λοιπόν, σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός από τη νέα ολέθρια δέσμευση του Προέδρου για οφέλη προς τους Τούρκους, ακόμα και αν δεν λυθεί το Κυπριακό; Να εννοήσει ότι με συνέχιση της κατοχικής και αποσχιστικής παρανομίας, με την άρνησή τους για λύση, ο Χριστόφιας θα τους ανταμείψει για τις εκνομίες και τις απειλές τους; Τόσος, πλέον, πολιτικός παραλογισμός; Εκτός και αν είναι ακόμα ένας… ευφυής διπλωματικός ελιγμός του Προέδρου. Η απάντηση των πολιτών είναι απλή στην οργισμένη διατύπωσή της: Τίποτε πια δεν δίνεται δωρεάν. Αν οι Τ/κ θέλουν οφέλη, να αναιρέσουν την απόσχισή τους και να ενταχθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να δικαιούνται να ζητούν. Σήμερα ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ! Να το καταλάβει αυτό, πρώτα ο Δ. Χριστόφιας.
ΠΗΓΗ: Sigma Live

Δεν υπάρχουν σχόλια: