Σελίδες

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ο Μπογιόπουλος και η Ελευθερία της Έκφρασης. Τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ αρνήθηκαν δύο φορές σχολιασμό μου στο κείμενο που παραθέτω.



Πήρα το παρακάτω κείμενο από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE. Έχω την γνώμη ότι οι κομμουνιστές στην Ελλάδα έχουν τελείως αποθρασυνθεί. Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα του οποιουδήποτε να κρίνει, να κατακρίνει και να καταδικάζει και την μορφή του πολιτεύματος και τον τρόπο εφαρμογής του αλλά αυτό καταντά μαζοχισμός από μέρους μας, την στιγμή που οι ίδιοι κατήγοροι αρνούνται σ' εμάς τους υπόλοιπους (που είμαστε και οι περισσότεροι) το ίδιο δικαίωμα. Να σχολιάζουμε δηλαδή τον «υπαρκτό» τους, το κόμμα(τακι) τους, την συμπεριφορά τους και γενικά τις πρακτικές τους. Αντί ο κ. Μπογιόπουλος να μας καλεί μέσω του Ριζοσπάστη σε πόλεμο, επειδή πρέπει να τον «πιστέψουμε» μια και μας παρουσιάζει «ατράνταχτα στοιχεία» για το πώς κάποιοι εξαπατούν τον Έλληνα πολίτη και την Εφορία, λες και περιμέναμε από τον Ριζοσπάστη την πληροφόρηση, καλό θα ήταν να κάνει λίγη αυτοκριτική. Εμείς κ. Μπογιόπουλε και ενημερωμένοι είμαστε και ξέρουμε τι μας γίνεται και έχουμε και τον τρόπο να αντιδράσουμε και δεν έχουμε την ανάγκη της καθοδήγησης του κόμματός σας και των επαγγελμaτικών στελεχών του γιατί είμαστε ελεύθερα πνεύματα. Ελεύθεροι άνθρωποι κ. Μπογιόπουλε αν καταλαβαίνετε την έννοια. Αντί λοιπόν να ασχοληθείτε με τα μεμονωμένα άτομα που εξαπατούν τον Έλληνα, καλό θα ήταν κ. Μπογιόπουλε να ασχοληθείτε με τους θεσμούς, στους οποίους κακώς συμπεριλαμβάνουμε τα κόμματα, και βασικά από το δικό σας, το ΚΚΕ, το οποίο δεν δέχεται τον έλεγχο των οργάνων της συντεταγμένης πολιτείας δηλαδή, «εμού του ιδίου» με την απειλή εξαπολύσεως εμφυλίου. Και με αφήνετε εμένα κ. Μπογιόπουλε να υποθέτω ότι οι ετήσιες οικονομικές εξορμήσεις του κομματιδίου σας είναι για «ξεκάρφωμα» και για να ρίξετε στάχτη στα μάτια, λες και δεν ξέρουμε ότι αυτοί οι ίδιοι οι μεγιστάνες του πλούτου που ξεφεύγουν από τα δίχτυα της Εφορίας, σας «χαρτζιλικώνουν» κανονικά. Και το χειρότερο; Με κάνετε να υποθέτω ότι έχετε και άλλες πηγές πιο αδιαφανείς! Από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέχρι και από λαθρεμπόριο κάθε είδους μπορώ να υποθέσω, εγώ ο ευφάνταστος, ότι έχετε έσοδα. Η άρνηση να δεχθείτε τον οποιοδήποτε έλεγχό μου, εμένα μου διεγείρει την φαντασία αλλά εσάς ποσώς σας ενδιαφέρει. Τα θέματά σας φιλοξενούνται βέβαια κατά κύριο λόγο στον Ριζοσπάστη και απευθύνονται στην μερίδα εκείνη του ελληνικού λαού που είτε αδυνατεί να σκεφθεί ελεύθερα, είτε έχει μάθει (οικογενειακές καταβολές, κόμπλεξ έναντι της κοινωνίας, λίγος ιδεαλισμός από την νεολαία κυρίως) να δέχεται αμάσητη την «τροφή» που του παρέχετε πλουσιοπάροχα και το ξέρω επειδή τακτικά αγόραζα, (μέχρι που μας ήλθε κατακέφαλα η κεραμίδα της ΠΑΣΟΚικής σοσιαλιστρικής επιδρομής και στενέψαμε οικονομικά) την «εφημερίδα» σας.
Επειδή είδα το κείμενό σας κύριε Μπογιόπουλε σε υποτιθέμενο (έτσι που έγιναν τα πράγματα για πολλά αμφιβάλουμε πλέον) αστικό μέσο ενημέρωσης, το ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE θέλησα να πω την γνώμη μου και μου αρνήθηκαν το δικαίωμα απεφάσισα να δημοσιεύσω το κείμενό σας στην δική μου ιστοσελίδα προλογίζοντάς σας , το κοινοποιώ δε παράλληλα στα φιλικά μου ιστολόγια (και στην εφημερίδα σας φυσικά) χωρίς την απαίτηση να το αναδημοσιεύσουν.
Ο διαχειριστής του «Ήπειρος, η πατρίδα μας», Οδυσσεύς

                                                                                 

Ν. Μπογιόπουλος: Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία

23/09/2011 - 15:58

|

«Λαέ πολέμα, σου πίνουνε το αίμα»! Tι έσοδα δηλώνει και τι πληρώνει ο λαός για φόρους, το ξέρουν οι πάντες...
Ν. Μπογιόπουλος: Πόσα «δηλώνει» η πλουτοκρατία
Γιατί, πολύ απλά, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο βιοπαλαιστής, δεν μπορούν να κρύψουν τίποτα από τα εισοδήματά τους.

Ποια είναι, όμως, τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι καναλάρχες, οι μεγαλοκαπιταλιστές;

Τι εισοδήματα δηλώνουν στην Εφορία τα φυσικά πρόσωπα που συναπαρτίζουν την πλουτοκρατία του τόπου;

Πόσα λέτε εσείς ότι βγάζει το χρόνο ένας τραπεζίτης; Ένας εφοπλιστής; Ένας βιομήχανος; Και πόσα δηλώνει;

Προσοχή: Δεν μιλάμε γι' αυτά που τα περνάνε στις εταιρείες τους, ώστε να φορολογούνται με «ειδικό φορολογικό συντελεστή» με αποτέλεσμα να πληρώνουν από ελάχιστα έως τίποτα, αξιοποιώντας το κάθε λογής «παραθυράκι» και τη φορολογική ασυλία που τους παρέχει το αστικό κράτος και όλες οι κυβερνήσεις.

Μιλάμε για τον κεφαλαιοκράτη ως φυσικό πρόσωπο. Τι εισόδημα έχει και τι δηλώνει, τελικά, αυτός ο... άνθρωπος;

«Τι έχει» δεν το γνωρίζουμε επ' ακριβώς. Μπορούμε, όμως, να σας δώσουμε μια άλλη εικόνα. Την εικόνα του «τι δηλώνει».

Τα παρακάτω στοιχεία είναι δειγματοληπτικά. Υπάρχει πλήθος ανάλογων (πιστέψτε μας).


Πρόκειται για τρία εκκαθαριστικά σημειώματα (εκ των πολλών που έχει στη διάθεσή του ο «Ριζοσπάστης») κάποιων εκ των επιφανέστερων εκπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου.


Τα εκκαθαριστικά που δημοσιεύουμε εκδόθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία επί τη βάσει των συνολικών εισοδημάτων που δήλωσαν οι κεφαλαιοκράτες ως φυσικά πρόσωπα για το έτος 2011 (εισοδήματα 2010).


Δεν θα αναφέρουμε τα ονόματά τους.

Εξηγούμαστε: Το θέμα εδώ δεν έχει να κάνει με «κουτσομπολιό» όσον αφορά στον τάδε ή τον δείνα, αλλά με τη συνολική πρακτική της άρχουσας τάξης, του κράτους της άρχουσας τάξης, των κυβερνήσεων της άρχουσας τάξης. Πρακτική που κάθε άλλο παρά εξαντλείται στους συγκεκριμένους.

Ας πάρουμε μια γεύση, λοιπόν, ρίχνοντας μια ματιά δίπλα, για το πόσο μπορεί να είναι το ατομικό «Συνολικό Δηλωθέν Εισόδημα» που δηλώνει στην Εφορία - και για ποιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα φορολογείται - ένα φυσικό πρόσωπο που ανήκει στην τάξη των χορτάτων.

Αφανίζουν τον ελληνικό λαό!

Νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, απολύσεις, μέτρα συμφοράς και εξολόθρευσης!

Μετέτρεψαν το λαό σε πειραματόζωο μιας άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομής.

Δεν υπάρχει παλιό χαράτσι που να μην αύξησαν δυο και τρεις φορές, δεν υπάρχει νέος κεφαλικός φόρος που να μην έχουν εφεύρει.

Έριξαν το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Δηλαδή ζητούν να πληρώσει φόρο ο εργαζόμενος ...των 357 ευρώ (μεικτά) το μήνα!

Καλούν το λαό να πληρώσει ...για έκτη φορά φόρο για το σπίτι που μένει επ' απειλή ότι θα του κόψουν το ρεύμα!

Του πίνουν το αίμα και αυτό το αποκαλούν «φόρο αλληλεγγύης»!

Πήγαν το ΦΠΑ στο 23%, ετοιμάζουν διπλασιασμό του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Γιατί όλα αυτά;

Επειδή, όπως λένε, το κράτος τους υπολείπεται - μεταξύ άλλων - στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.

Και την ίδια ώρα παραδίδουν στο λαό μαθήματα ότι πρέπει να επιδείξει «πατριωτισμό». Πώς; Αποκτώντας ...«φορολογική συνείδηση», την οποία, προφανώς, ο λαός δεν έχει.

Αυτά συμβαίνουν στη χώρα με τους πλουτοκράτες των ...1.764 ευρώ ετήσιο ατομικό δηλωθέν εισόδημα στην εφορία!

Να, λοιπόν, γιατί «πρέπει» να πληρώσει ο λαός!

Όλο το παραπάνω κείμενο είναι αναδημοσίευση
από την εφημερίδα Ριζοσπάστης


Ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είναι γνωστός για την αιχμηρή και πάντα τεκμηριωμένη πένα του, τόσο ως αρθρογράφος όσο και ως συγγραφέας.

Το τελευταίο του βιβλίο μάλιστα «Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε» αποτελεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» για να κατανοήσουμε «τι» συμβαίνει στον κόσμο και στην Ελλάδα, αλλά και «γιατί» συμβαίνει.

Το βιβλίο, αφενός θέτει τα κρίσιμα ερωτήματα, αφετέρου δίνει στέρεες απαντήσεις:
  • Πόσοι φτωχοί απαιτούνται για να «παραχθεί» ένας πλούσιος;
  • Πώς γίνεται την τριετία 2008-2010, που δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν στις στρατιές της απόλυτης φτώχειας, της εξαθλίωσης και της ανεργίας, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη να έχει διπλασιαστεί;
  • Ποιοι, πώς και γιατί δημιουργούν τα χρέη και τα ελλείμματα;
  • Ποια τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τον κόσμο;
  • Ποιος ο ρόλος της ΕΕ, του ΔΝΤ, του εγχώριου πολιτικού συστήματος;
  • Γιατί η Ιστορία της Ελλάδας είναι μια διαρκής ιστορία χρεών, ελλειμμάτων και Μνημονίων από το 1821;
  • Πού μας οδηγούν τα Μνημόνια και πώς φτάσαμε ωε εδώ;
  • Η κρίση έχει πρόσημο κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό; Την προκαλούν όλοι; Την πληρώνουν όλοι;
  • Ποιοί και πώς κερδίζουν από την κρίση;
  • Ποιά είναι η «διέξοδος» από την κρίση και πώς επιτυγχάνεται;
  • ΠΗΓΗ: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ONLINE

Δεν υπάρχουν σχόλια: