Σελίδες

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κύπρος είτε το θέλουμε, είτε όχι, αποδεικνύεται η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της τουρκικής εξωτερικής των δήθεν “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονες.


Μπράβο στη Κύπρο – Τους βάλανε τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι.



Νέες δηλώσεις Νταβούτογλου δημοσίευσε πριν λίγο 
η τουρκική HURRIYET. Ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί
 να στείλει πολεμικά πλοία να παρεμποδίσουν την 
γεώτρηση που ξεκινά τη βδομάδα που έρχεται. Το 
να κάτσω να μεταφράσω το είπε ο πολυδιαφημισμένος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είναι περιττό, μιας και όλοι τα έχουμε ακόυσει πάνω από δέκα φορές.

Το θέμα είναι να δούμε πόσα από αυτά που λέει, μπορεί να τα κάνει και στη πράξη. Το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο. Η Noble Energy, είναι αμερικανική εταιρία και πριν μερικές ώρες ο ίδιος ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως θα υποστηρίξει τα συμφέροντά της. Το Ισραήλ έχει στείλει εδώ και μέρες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) να επιτηρούν το “οικόπεδο 12″ που θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις. Η Κύπρος πήρε μόλις προχθές δάνειο από τη Ρωσία, χωρίς να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης -ΔΝΤ-, ενώ και πριν ένα μήνα η Ρωσία δήλωσε ευθαρσώς πως έχει συμφέροντα στη περιοχή.

Που αποσκοπούν οι δηλώσεις Νταβούτογλου, και οι γνωστοί τουρκικοί λεονταρισμοί; Η Κύπρος είτε το θέλουμε, είτε όχι, αποδεικνύεται η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της τουρκικής εξωτερικής των δήθεν “μηδενικών προβλημάτων” με τους γείτονες. Η Κύπρος, χάραξε μία ενιαία στρατηγική, μία ενιαία πολιτική, τηρήθηκε ΠΙΣΤΑ από όλα τα κόμματα που εκλέχθηκαν και σήμερα με πληθυσμό δέκα φορές μικρότερο της Ελλάδας αλλά και με το 35% της Κυπριακής επικράτειας υπό κατοχή, παρέδωσε ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ.

Προσωπικά θεωρώ ως πρέπων, αναγκαίο αλλά και ως δεδομένο του ότι οφείλουμε όλοι μας κάτι στην ιστορία, αντί να μεταφράζουμε το “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΒΑΘΟΣ” του Νταβούτογλου, μάλλον θα πρέπει σύντομα να γράψουμε και ένα βιβλίο στον αντίποδα του κατάπτυστου “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΒΑΘΟΥΣ”, που να αναλύει, εξηγεί και ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ τη μέγιστη επιτυχία της ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ απέναντι σε όσους παραμένουν …τουρκολάγνοι και σκυφτοί.



Δεν υπάρχουν σχόλια: