Σελίδες

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπρος: Χειρόγραφο σημείωμα «καίει» τον Χριστόφια


Σύμφωνα με κυπριακό δημοσίευμα, χειρόγραφο σημείωμα, ημερομηνίας 12 Φεβρουαρίου 2009, του τέως υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, στο οποίο αναφέρεται ότι ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε τις οδηγίες αποθήκευσης των εκρηκτικών του πλοίου “Monchegorsk” στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα “Αλήθεια”, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΑΚΕΛ.

Το σημείωμα είναι γραμμένο πάνω σε αναφορά του τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Σάββα Αργυρού για το κόστος μεταφοράς του φορτίου από το λιμάνι Λεμεσού στην ναυτική βάση, αναφορά που διαβιβάστηκε με την ένδειξη “Πολύ επείγον” προς τον τότε Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας.

Στο χειρόγραφο, που φέρει τη μονογραφή του τέως υπουργού, αναφέρεται πως“μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει τον συντονισμό της όλης επιχείρησης για εκφόρτωση του απαγορευμένου υλικού από το εν λόγω πλοίο και μεταφορά του στη ναυτική βάση στο Μαρί. Ως εκ τούτου παρακαλώ όπως εγκρίνετε τη διενέργεια των σχετικών δαπανών, που απαιτεί το ΓΕΕΦ και στη συνέχεια να διευθετήσετε με το Υπουργείο Οικονομικών την κάλυψη τους με επιπρόσθετες πιστώσεις”.

Στην κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή για την φονική έκρηξη στην ναυτική βάση, ο κ. Χριστόφιας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε δώσει οποιεσδήποτε οδηγίες για αποθήκευση του επικίνδυνου φορτίου και υποστήριξε ότι η ναυτική βάση ήταν επιλογή του πρώην αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνου Μπισμπίκα. [Πρώτο Θέμα]

Διαβάστε επίσης

Έχει ή όχι ποινικές ευθύνες ο Χριστόφιας για το Μαρί;

Εκτός ποινικής έρευνας για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου ο Χριστόφιας, λόγω της ασυλίας….

Γνώριζε και αποφάσιζε ο Χριστόφιας

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: