Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τι λες κι εσύ; Υπάρχεις, ζεις ή μήπως αυτοκτόνησες;

Πρωθυπουργέ Γιωργάκη καλημέρα. Πριν από ένα ακριβώς αιώνα ο Σουρής σατίριζε  την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Κάποιοι είπαν ότι οι στίχοι απευθύνονταν στον διάδοχο, τότε, Κωνσταντίνο αλλά εκείνος  δεν είχε θεσμικό ρόλο. Από την άλλη, αυτό το «μεσιέ παπά» μάλλον σε σύγχρονό του Παπανδρέου ή Παπακωνσταντίνου απευθύνεται, για την τότε δύσκολη κατάσταση εκτός και αν είχε προδικάσει την μετέπειτα καταστροφική πορεία του ραγδαία ανερχόμενου Βενιζέλου:


 Μεσιέ παπά
 Ζε νε σαι πα
 Κε φαιρ ισί
 Τι λες κι' εσύ;...

Τώρα να σε ρωτήσω «τι λες κι εσύ» για την διαγραφόμενη ζοφερή κατάσταση στην πατρίδα μου, μου και όχι μας Γιωργάκη, μάλλον «εσύ» δεν θα ξέρεις. Είσαι χαμένος τόσες ημέρες και μάλλον κάποιοι..., κάπου... σου κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα μήπως και, έστω και μετά από δύο χρόνια, γίνεις πρωθυπουργός εκτός και αν σκέφθηκες λογικά για μια φορά στην ζωή σου και αυτοκτόνησες. Μας άφησες όμως τον ένα εκ των διδύμων (εμφανισιακά αλλά και πνευματικά μια και το ίδιο μυαλό κουβαλούν) αντιπροέδρων σου να σε εκπροσωπεί επάξια....!!!! Συνέχισε την καλή δουλειά.. έστω και πεθαμένος. Καμμία διαφορά΄!!!
Οι (κατά Καλαμίτση) χειρηλάτες(;)  Έλληνες είναι μαζί σου..... 
Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας».... Οδυσσεύς
ΥΓ Ρε Γιάννη Καλαμίτση δεν βρήκα σε κανένα λεξικό την λέξη χειρηλάτης.. Πώς γράφεται; Κάποιος φίλος γιατρός εδώ στα Γιάννινα έλεγε ότι το «αιδοίο» όπως και να το γράψεις την ίδια έννοια έχει αλά εγώ διαφωνώ... Ο ίδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: