Σελίδες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Ο Ερντογκάν απαιτεί από το Ισραήλ να του ζητήσει συγγνώμη αλλά την ίδια ώρα σκοτώνει Κούρδους αμάχους»




Ανακοίνωση του Κουρδοισραλινού ινστιτούτου

Δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος του Κουρδοϊσραηλινού Ινστιτούτου, Dawood Baghestani. Οι δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Ινστίτουτου (http://www.israelkurd.com/en/) και στην Κουρδική εφημερίδα EKURD.NET σχετικά με τις επιθέσεις του Ιράν μέσα στο έδαφος του Ιράκ που ζούνε οι Κούρδοι.
“Καλώ τα Ηνωμένα Έθνη, το Συμβούλιο Ασφαλείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη κοινή γνώμη γενικότερα να αναλάβει δράση ώστε να σταματήσει αυτό που κάνει το Ιράν εδώ και έξι μήνες. Πολλοί Κούρδοι αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα χωριά τους ενώ τα θύματα των επιχειρήσεων είναι κυρίως άμαχοι. Ο Ερντογκάν και ο Αχμαντινετζάντ είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της τρομοκρατίας. Υποστηρίζουν ανοιχτά τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ”, δήλωσε.
“Την ίδια ώρα θεωρούν τους Κούρδους ως τρομοκράτες που αριθμούν 40 εκατομμύρια. Οι ΗΠΑ αν και υπεδύναμη συμπεριφέρεται με λάθος τρόπο στη Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν σύντομα δράση κατά του Ιράν. Ο Ερντογκάν απαιτεί από το Ισραήλ να του ζητήσει συγγνώμη αλλά την ίδια ώρα σκοτώνει Κούρδους αμάχους”, ήταν τα σημαντικότερα σημεία της ανακοίνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: