Σελίδες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Nέα από τα Βαλκάνια



ΝΕΑ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΗΣ 05 Σεπ.

AΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


Ο Πρόεδρος της Ονδούρας Porfirio Lobo Sosa επισκέφθηκε το Κοσυφοπέδιο, το οποίο έχει αναγνωρίσει και δήλωσε ότι θα βοηθήσει για την αναγνώριση του και από άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής. Επίσης δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την γρήγορη αναγνώριση του από την Δομικανική Δημοκρατία. Ο ίδιος τιμήθηκε με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του πανεπιστημίου του Riinvest.

Η Αστυνομία του Κοσσόβου αναλαμβάνει τον έλεγχο των συνόρων με το Μαυροβούνιο που μέχρι τώρα είχε η KFOR
Κόσσοβο και Σερβία συμφώνησαν για τις τελωνιακές σφραγίδες στην διοικητική διαχωριστική γραμμή. Η συμφωνία όμως δεν θα περιλαμβάνει το Β. Κοσσυφοπέδιο δηλαδή την περιοχή που ελέγχεται από τους Σέρβους, οι οποίοι δεν αποδέχονται καμιά τέτοια συμφωνία. Η διαπραγμάτευση αναμένεται πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με την KFOR οι άνθρωποι που ηγούνται των εγκληματικών συμμοριών στο βορρά έχουν εντοπιστεί και είναι αυτοί που υποκινούν εγκληματικές δραστηριότητες, διαδηλώσεις και καθοδηγούν μυστικά την σερβική μαφία. Προέρχονται από διαφορετικούς χώρους και το κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι μέλη των παράλληλων δομών που διοικούν στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο.

Η οικονομική συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Αζερμπαϊτζάν συνεχίζεται. Σε συνάντηση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, του πρωθυπουργού Arthur Rasizadeh, του υπουργού εξωτερικών ElmarMammadyarov και του υπουργού οικονομικών Shahin Mustafay με τον υπ. Εξωτερικών της Σερβίας στο

Baku συζητήθηκε η χρηματοδότηση οδικών και άλλων έργων. Από 05 Σεπ. ο Elmar Mammadyarov που συμμετέχει στις εργασίες της διάσκεψης για τη non-Aligned Movement, που ξεκίνησε στο Βελιγράδι θα έχει επαφές εργασίας για τις πραγματοποιηθείσες συμφωνίες χρηματοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: