Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ο Ιερώνυμος στο Κατάρ για επενδύσεις στην εκκλησιαστική περιουσία

Αγαπητέ Λουκά καλημέρα. έχω να σου κάνω μια πρόταση. Αντί να «πιάνεις τις ειδήσεις...έτσι στον ...αέρα» να τις δημιουργείς. Και αντί να ασχολείσαι με τις επενδύσεις της νόμιμης Εκκλησιαστικής περιουσίας (το τονίζω νόμιμης) μήπως θα έπρεπε να ασχοληθείς λιγάκι με την μητρόπολη Ιωαννίνων, τον μητροπολίτη Σετάκη καθώς και τον αποθανόντα προκάτοχό του Σεραφείμ (πρώην Αθηνών...), τα κληροδοτήματα, τις κινήσεις της μητρόπολης Ιωαννίνων, τα δάνεια από την ΕΕ για τα μοναστήρια της περιοχής και γενικά με τις μετοχές της ΕΤΕ που θα έπρεπε να έχει η μητρόπολη Ιωαννίνων και σε τι μεταφράσθηκαν; Υπάρχουν άνθρωποι που θα μπορούσαν να σε «φωτίσουν» σε ένα σκάνδαλο δις €.

 

Την πιθανότητα επενδύσεων σε ακίνητα της Εκκλησίας της Ελλάδας και ειδικά στον τομέα της ενέργειας συζητά στο Κατάρ ο Αρχιεπίσκοπος. Ο επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας μαζί με στελέχη της Ιεράς Συνόδου βρίσκεται από χτες στην χώρα του Περσικού Κόλπου, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας μέσω επενδύσεων.
Είχε προηγηθεί πρόσκληση του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, με τον οποίο ο Ιερώνυμος αναμένεται να συζητήσει συνεργασίες ειδικά για επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο. Ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τον Ελασσώνος Βασίλειο (πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής) και τον Δαυλείας Γαβριήλ (αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου) θα έχει -ανεπίσημες- συναντήσεις τόσο με την ηγεσία της αραβικής χώρας όσο και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια: