Σελίδες

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ένα σενάριο που προβλέπει το ...τέλος του κόσμου



Πού προβλέπει η Κομισιόν να φτάσει το ελληνικό χρέος, σε περίπτωση που επικρατήσει η μηδενιστική άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι «καλά θα κάνουν όλοι να μας αφήσουν στην ησυχία μας»
24 Οκτ 2011 
Picture 0 for Ένα σενάριο που προβλέπει το ...τέλος του κόσμου
«Απλώς, οι αριθμοί δεν βγαίνουν». Αυτή ήταν η απάντηση που δόθηκε από τεχνοκράτες - στελέχη της Κομισιόν σε Έλληνες συνάδελφους τους, οι οποίοι εξέφρασαν την έκπληξη τους για τον περίφημο πίνακα ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση της τρόικας και αποτυπώνει ορισμένα εφιαλτικά σενάρια για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.
Το χαρακτηριστικότερο όλων είναι αυτό που αποτιμά το χρέος της χώρας, στην περίπτωση που επικρατήσει η μηδενιστική άποψη εκείνων που υποστηρίζουν ότι «καλά θα κάνουν όλοι να μας αφήσουν στην ησυχία μας». Σε αυτή τη περίπτωση, υπολογίστηκε ότι το συνολικό χρέος της χώρας, σε βάθος 20ετίας, θα φτάσει στα 445 δισ. ευρώ! Με τη διαφορά ότι δεν θα προέρχεται από νέο δανεισμό (αφού κανείς εχέφρων δεν θα δέχεται να μας δανείσει), αλλά από τη μόχλευση του παλιού.
Με τέτοιο χρέος, εννοείται ότι καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργήσει, οπότε το πιθανότερο είναι ότι διά αυτού του τρόπου δεν θα έχουμε λύσει μια και καλή τα ...όποια προβλήματα μας. Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι το σενάριο των 445 δισ. συμπεριελήφθη στην έκθεση περισσότερο για να φοβίσει την Ελλάδα, παρά για να λειτουργήσει ως «εναλλακτική λύση». Για τον απλό λόγο ότι δεν συνιστά λύση.  Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: