Σελίδες

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Μήπως ο Ερντογάν "φωνάζει" για να μην ακούγονται οι τριγμοί της οικονομίας;




Όσο τα μάτια της χρηματαγοράς ήταν στραμμένα, χθες, στον ‘πυρετό του δολαρίου’ που προχθές ξεπέρασε για λίγο το όριο του 1,90 έναντι της τουρκικής Λίρας, φτάνοντας στο υψηλότερο του τελευταίου εννεάμηνου και η Κεντρική Τράπεζα διέθετε στην αγορά 1,35 δις δολάρια από τα οποία πουλήθηκαν μόνο τα 350 εκατομμύρια… ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν κατάφερνε να απασχολεί την εσωτερική επικαιρότητα από τη Νότια Αφρική με δηλώσεις που έκανε στους τούρκους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν.
Η δήλωση του για το νέο Σύνταγμα ήταν η κύρια πρωτοσέλιδη είδηση των ‘Ζαμάν’ και ‘Μιλιέτ’: «Σε ένα χρόνο μπορεί να ετοιμαστεί όχι μόνο ένα αλλά πολλά συντάγματα». Αναφέρεται στον προσανατολισμό της κυβέρνησης ‘να τελειώνει με το Σύνταγμα σε ένα χρόνο’ και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε αυτό το χρονικό όριο ‘γιατί ένα συμμετοχικό σύνταγμα, αποτέλεσμα των επιθυμιών και της συνείδησης του λαού, χρειάζεται ενδεχομένως περισσότερο χρόνο’.
Ο Ερντογάν συνέχισε, επίσης τη συζήτηση που ο ίδιος είχε ξεκινήσει πριν από μερικές μέρες λέγοντας ότι ‘γερμανικά ιδρύματα χρηματοδοτούν το ΡΚΚ με πιστώσεις σε τουρκικούς δήμους’. Κάπως ηπιότερα αυτή τη φορά ‘ ίσως έχουν πάρει γερμανικές πιστώσεις και δήμοι που ελέγχονται από το ΑΚΡ, αλλά το ζήτημα είναι πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα λεφτά… ιδίως, η Γερμανική Τράπεζα Ανάπτυξης δίνει πιστώσεις σε δήμους’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: