Σελίδες

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο B’: ΗΠΑ – ΙΣΡΑΗΛ – ΤΟΥΡΚΙΑ. Είναι δυνατόν;;;;.....


 

Ανάμεσα στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ υπάρχουν δύο και μόνο δρόμοι. Από την ώρα που αποφάσισαν οι δύο βασικοί σύμμαχοι/άξονες (Τουρκία-Ισραήλ) της υπερδύναμης (ΗΠΑ) να γίνουν οι ίδιες ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ στην ίδια περιοχή (ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ), μοιραία αυτό θα φέρει και τη σύγκρουσή τους, είτε στο άμεσο, είτε στο έμμεσο μέλλον.
Οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν το συγκεκριμένο σενάριο να εξελίσσεται γιατί ουσιαστικά “χάνουν” τον έλεγχο της Μέσης Ανατολής που ανέκαθεν επιθυμούσαν. Πέρα αυτού η Τουρκία διαδραματίζει πια σπουδαιότερο ρόλο για τις ΗΠΑ στα Βαλκάνια, ενώ είναι η χώρα που θεωρείται και τυπικά για τις ΗΠΑ ως η μοναδική «πόρτα» μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ δεν θα χαλάσουν ποτέ όσο η Τουρκία δεν ασπάζεται το λεγόμενο και ριζοσπαστικό δόγμα. Κοινώς να ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Το Ισλάμ, δεν είναι όπως εμείς οι ίδιοι (ΕΛΛΗΝΕΣ) το φανταζόμαστε. Έχει ιδιορρυθμίες αλλά και κενά. Η λέξη Ισλάμ περικλείει ιδεολογικά αντιφάσεις που περιλαμβάνουν από την Σαρία μέχρι την δήθεν δημοκρατική Τουρκία που συχνά από αναλυτές χαρακτηρίζεται ως και …μετριοπαθές Ισλάμ. Όποιος παρακολουθήσει/διαβάσει ιστοσελίδες Τούρκων πρώην στρατηγών, θα αντιληφθεί αμέσως πως δεν διαχωρίζουν σε καμία περίπτωση το Ισλάμ σε μετριοπαθές και ριζοσπαστικό. Το αρνούνται. Οι λεγόμενοι και Κεμαλιστές έχουν την ξεκάθαρη άποψη πως τα συμφέροντά της Τουρκίας ανήκουν στη Δύση.
Το σχέδιο B – Plan “B”
Εδώ και πολλούς μήνες οι ΗΠΑ έχουν κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες ώστε να φέρουν πιο κοντά τις δύο χώρες (Τουρκία – Ισραήλ) που σε κάθε περίπτωση χρειάζονται. Το ότι αυτό δεν επετεύχθη, προσωπικά πιστεύω πως ενεργοποίησε το λεγόμενο και “plan b” (σχέδιο Β) των ΗΠΑ που δεν είναι άλλο από το να αναγκαστούν να πάρουν το μέρος τους ενός εκ των δύο (Τουρκίας – Ισραήλ).
Εδώ όμως υπάρχει και ένα εξωφρενικό σενάριο που μπορεί για κάποιους να ανήκει στην επιστημονική φαντασία, ωστόσο δεν είναι κακό και να το αναφέρουμε. Και αυτό το κάνω γιατί έτσι και αλλιώς συζητείται στα διάφορα επιτελεία είτε ως γελοίο, είτε ως πιθανό ωστόσο ενδεχόμενο.
Ποιο είναι αυτό;
Το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν το μέρος της Τουρκίας εις βάρος του Ισραήλ στα περί της Μέσης Ανατολής, η Τουρκία μετά τις εξελίξεις θα εξελιχθεί σε πραγματικό ΑΦΕΝΤΗ της ευρύτερης περιοχής (ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ) και στο τέλος όσες αραβικές χώρες θα εξυψώσουν την Τουρκία ως τον απόλυτο άρχοντα και ευγνώμονες για το ότι διέλυσε το τυραννικό Ισραήλ, τελικά θα την “κρεμάσουν” γιατί στο δια ταύτα θα ανακαλύψουν τον πραγματικό της ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: