Σελίδες

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Γερμανία:«Να τελειώνουμε με την Ελλάδα»


Στη γερμανική πρωτεύουσα βιάζονται να κλείσουν το θέμα της Ελλάδας το γρηγορότερο, έτσι ώστε να ασχοληθούν με τα σοβαρότερα προβλήματα, δηλαδή τις επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, όπως η Ιταλία και η Γαλλία.
Την αποστολή να πείσει τους σκληροπυρηνικούς της ευρωζώνης, ώστε να ανάψουν και αυτοί πράσινο φως για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ανέλαβε ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε χθες με τον Ολλανδό και τη Φινλανδή ομολόγους του. Εξερχόμενοι από τη συνάντηση, οι τρεις υπουργοί ανακοίνωσαν ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα ληφθούν την Τρίτη στο Eurogroup.
Με δηλώσεις τους, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο αρνήθηκαν να πάρουν θέση και να σχολιάσουν την επιστολή Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους. «Δεν κάνουμε καμιά αξιολόγηση, ούτε θετική ούτε αρνητική, αυτό είναι δουλειά της τρόικας», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών κ. Κότχαουζ. SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια: