Σελίδες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ο π α δ έ του Χ ρ ι σ τ ό φ ι α…


Ειρήσθω Με τον Λάζαρο Μαύρο στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ε Χ Ο Υ Ν ΤΗΝ πεποίθηση κάποιοι εκ των οπαδών του Χριστόφια ότι «αν δώσουμε στους Τούρκους τα μισά κοιτάσματα, θα πετύχουμε την απελευθέρωση της Κύπρου». Έτσι μας το είπε τηλεφωνικά χθες, ένας εξ αυτών, μετά το χθεσινό μας σχόλιο για την πρόταση συνεκμετάλλευσης που απηύθυνε τη Δευτέρα ο Χριστόφιας στην Άγκυρα και στην τ/κ ηγεσία.
Πρόκειται, όμως, για μιαν αξιοθρήνητα αφελέστατη ψευδαίσθηση. Και άκρως επικίνδυνη αυταπάτη. Η οποία βασίζεται στην αρρωστημένα πεισματική άρνηση και την αποδεδειγμένα καταστροφική ανικανότητα να αντιληφθεί ΚΑΙ ο Χριστόφιας ΚΑΙ όσοι απέμειναν οπαδοί του, τι εστί Τουρκία και τ/κ ηγεσία, ποια είναι η στρατηγική τής Άγκυρας στο Κυπριακό και πώς αυτή η στρατηγική εξυπηρετείται από τις «γενναίες προσφορές», τις προτάσεις «συνεκμετάλλευσης» και τον διζωνικό συνεταιρισμό δύο συνιστώντων στέιτς, με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία, που ήδη προσέφερε στους Τούρκους ο
Χριστόφιας.

Υ Π Ο Τ Α Γ Η 
ολόκληρης της Κύπρου στον έλεγχο τής Τουρκίας, και όχι βέβαια απελευθέρωση, θα προκύψει με τη «λύση Χριστόφια». Η διάλυση τής, ελεγχόμενης από τους Έλληνες Κυπρίους, Κυπριακής Δημοκρατίας και η αντικατάστασή της από το «κράτος» τού Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς, με Τούρκο εκ περιτροπής πρόεδρο, που ο Χριστόφιας δώρισε στον Ταλάτ απ’ τις 23 Μαΐου 2008 -αν αυτό γίνει ποτέ αποδεκτό- θα ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ και θα νομιμοποιήσει για πάντα τη συγκυριαρχία τών Τούρκων (μονίμως οργάνων τής Άγκυρας) εφ’ ολοκλήρου της Κύπρου.
Πλην, ίσως, των βρετανικών βάσεων. Τις οποίες πρόλαβε ήδη να «κκοτσιανιάσει» ο Χριστόφιας στους Εγγλέζους, μέχρι «άουαρ τσίλντρεν εντ γκράντσιλτερ», όπως διαβεβαίωσε τον καλό του φίλο, πρωθυπουργό τής χερ μάτζεστι, Γκόρντον Μπράουν και το διαλαλούσε αυτοπροσώπως ο Χριστόφιας στους Μπρούκκινγκς τής Ουάσιγκτον…
Α Υ Τ Ε Σ ΟΙ ΣΤΥΓΝΕΣ αλήθειες δεν χωράνε στα μυαλά τών, συμπαθέστατων μεν αξιολύπητων δε, οπαδών. Όπως δεν χωράει ούτε η στοιχειώδης γνώση της πραγματικής στρατηγικής της Τουρκίας για τον έλεγχο της Κύπρου. Έστω κι αν την έγραψε «κουτσιά καθαρισμένα» ο ίδιος ο Νταβούτογλου στα βιβλία του. Αρνούνται να αντιληφθούν και να παραδεχτούν ότι διαψεύστηκε πατόκορφα το παραμύθι των ψευδαισθήσεών τους περί «συντρόφου και φίλου» Ταλάτ. Ότι αποδείχθηκε καταστροφική αυταπάτη το μακρόχρονο παραμύθι τους περί «αδελφών Τουρκοκυπρίων», που ο Χριστόφιας, το ΑΚΕΛ κ.ά. ανήγαγαν σε «ακρογωνιαίο λίθο» της πολιτικής τους. Με τις ίδιες παρωπίδες, «Χριστόφιας και μόνο Χριστόφιας», ορμούν με γινάτι στον γκρεμό της νομιμοποίησης των στόχων και των προϊόντων του προδοτικού χουντικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: